2024.04.16., kedd - Csongor
Nyíregyháza: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

A Dogecoinnak vége! Mutatjuk a 3 legjobb új mém érmét

frisshirek.hu | 2024. február 16. - 15:40
A Dogecoinnak vége! Mutatjuk a 3 legjobb új mém érmét

A kriptotérség egyik legnépszerűbb mém érméje, a Dogecoin eddigi dominanciája megkérdőjeleződött, ezért a befektetők sorra kezdik átértékelni a portfóliójukat.

Mostanában arra kell ébrednünk, hogy az egykor egekig magasztalt kriptopénzek úttörője, a Dogecoin (DOGE) már nincs benne a CoinMarketCap piaci kapitalizáció szerinti top 10 kriptopénz összesítőjében.

Az előtte álló kihívás igen jelentős, hiszen egyes hangok kétségbe vonták a hosszú távú fenntarthatóságát is. Ennek oka az, hogy a DOGE alapjai ingatagok, és a helyzete kiemelten függ a neves személyiségek támogatásától. Talán itt a vége a széleskörű elismerés bódító tudatának?

A Dogecoin előtt jelentős akadályok tornyosulnak

A befektetők kezdenek rájönni, hogy a kriptotérség egyik legnépszerűbb mém érméje, a Dogecoin viszonylag szűk fókusszal (lásd Elon Musk fejlesztései), és kevéske gyakorlatiassággal rendelkezik. Mivel pedig alkalmazhatóságában csorba esett, és megkérdőjeleződött a dominanciája is, a befektetők sorra kezdik átértékelni a portfóliójukat.

A DOGE lejjebb csúszott a rangsorban

A Dogecoin (DOGE) kelletlenül bár, de átadta a helyét a Chainlinknek (LINK), és már csak a 11. top kriptónak számít. Ez a változás ismételten felhívta a figyelmet a digitális valuták folyamatosan változó jellegére. Az, hogy a DOGE kívülállóvá vált, azt jelzi, hogy megváltozott a befektetői hangulat és prioritás.

Mivel a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) érmék továbbra is a lista élén feszítenek, ez kiemeli az erős alapok és a valós alkalmazhatóság jelentőségét, hiszen a jelek szerint csak ezek vezethetnek el a tartós sikerhez.

A DOGE tehát gyors felívelésével ugyan megragadta a kriptókat kedvelők fantáziáját, de piaci ingadozásokra való érzékenysége, és volatilis jellege erősen megkérdőjelezi a hosszú távú életképességét.

Mivel a Dogecoin ennyire bizonytalan jövő elé néz, fontos, hogy a befektetők inkább a nagy hasznosságú eszközöket helyezzék előtérbe.

Íme a 3 legjobb új mém érme

A mém érmék a kriptovilág fontos szereplői, és ugyan a Dogecoin mesés növekedést ért el, bizonytalansága átragadt a befektetőkre, akik úgy vélik, hogy itt az ideje megkeresni a következő Dogecoint.

Szerencsére bőven van miből válogatni, hiszen egy sor új, innovatív mém token jelent meg a kriptopiacon. Kiválogattuk hát a kínálatból a legjobbakat, a SMOG, az MK, és a SPONGE V2 érméket.

1. Smog (SMOG) – A Solana legújabb mém érméje, amely 490 milliós SMOG airdropra készül

A Smog token képében a Solana legújabb mém érméjét köszönthetjük. Nemes, és határozott célokkal érkezett, hiszen szeretné uralni a mém érmék piacát, és le kívánja körözni a Bonk, a Myro és a Dogwifhat sikerét is.

Ahhoz, hogy ezt a csapata valóra is váltsa, a teljes tokenkészlet felét marketingcélokra áldozza, 35%-át pedig a Solana legnagyobb airdropja során teríti szét. Ez azt jelenti, hogy a tokenek 85%-át a mém érme sikerére költik, szóval erős esélye van arra, hogy 2024 legjobb mém érméjévé nőjön fel.

A Smog airdropján való részvételhez első körben be kell vásárolni az SMOG tokenekből. Már ezzel a kezdeti lépéssel is airdrop pontokat lehet keresni. Ha pedig valaki csatlakozik a Zealy küldetéseihez, akkor még több pont üti a markát.

A SMOG token vásárlásával és lekötésével bárki részesülhet a tüzes érme dicsőségéből! A tokeneket ETH vagy USDT segítségével lehet beszerezni. További információk a Smog-ról az oldala mellett az X-en, a Telegram-on, vagy a whitepaper-jében olvashatók.

2. Sponge V2 (SPONGE V2) – Új köntös, nagyobb hasznosság

A Polygon-alapú Sponge V2 a Sponge V1 sikerét szeretné leutánozni, mely anno 100-szoros piaci kapitalizációt ért el. Az alapok tehát már adottak voltak, ezt viszont megspékelte még több új funkcióval, és egy másik láncra való költözéssel is.

A Sponge V2 sokkal hasznosabb, mint példaképe, plusz bevezeti a play-to-earn (P2E) játékot és a stakinget is.

A Sponge V1 tulajdonosok le is köthetik érméiket, melyért a cikk írásakor évi 195% APY jár.

A DEXTools.io szerint az érmének jelenleg már több mint 50 000 token-tulajdonosa van, és a SPONGEV2 teljes piaci kapitalizációja is túlhaladt a 43 millió dolláron.

Mivel a SPONGEV2 a közeljövőben újabb tőzsdéken kíván megjelenni, szakértők szerint érdemes rá figyelni a Sponge oldalán.

3. Meme Kombat (MK) – Játékos előértékesítés 108%-os APY-val

A Meme Kombat (MK) egy fantasztikus új ötlettel állt elő, hiszen összegyűjtött egy fedél alá 11 népszerű mém érmét és megversenyezteti őket egymással egy harci arénában.

A felhasználók pedig amellett, hogy izgulhatnak a mérkőzés eredménye miatt, fogadhatnak is rá, és helyes tipp esetén MK jutalommal gazdagodhatnak.

Az 1.szezon versenyzői: Doge, Floki, Baby Doge, Milady, Kishu, Mong, Pepe, Pepe 2, Shiba, Sponge és Wojack. Ne feledd, ezek a mémek annyira népszerűek a világon, hogy egyikük, másikuk több millió online követőt szerzett már.

Mivel az egyes küzdelmeket maga a mesterséges intelligencia vezényli le, a végeredmény mindig véletlenszerű, és ezáltal igazságos is. A látványvilág is érdemel néhány szót, hiszen egészen lenyűgözőre sikeredett.

A decentralizált projekt maximálisan átlátható: alapítója, Matt Whiteman megtekinthető a LinkedIn-en, okosszerződését pedig a Coinsult ellenőrizte.

Az összesen 120 millió MK érméből az előértékesítés során 60 milliót tesznek elérhetővé, és jelenleg egy token 0,279 dollárért kapható. Az érme APY-ja cikkünk írásakor 108%-os.

A Meme Kombat innovatív koncepciója a mémek vonzerejére épít, működése pedig teljesen átlátható.