2024.02.23., péntek - Alfréd
Nyíregyháza: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

További kórházi osztályok bezárását jelentették be

frisshirek.hu | 2024. február 11. - 12:00
További kórházi osztályok bezárását jelentették be

Beindult a kormányzat egészségügyi „reformja”.

Balassagyarmaton nem nyit ki a novemberben bezárt szülészet, a szolnoki kórház a stroke-osokat és tüdőbetegeket küldi a fővárosba, a Dunántúlon a kézsebészeti ellátásban vannak mind nagyobb nehézségek, derül ki az NNGYK határozataiból. Az ok a Magyar Hang írása szerint minden esetben ugyanaz: nincs elég szakember.

A jelek szerint nem jön be az a kormányzati várakozás, miszerint az egészségügyben jelentkező, az ellátás biztosítását több helyen és területen ellehetetlenítő mértékű létszámhiány legfeljebb átmeneti lesz: legalábbis erről árulkodik, hogy

január utolsó és február első napjaiban újabb tizennégy úgynevezett kijelölő határozat jelent meg a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Intézet (NNGYK) honlapján, amelyek alapján további vidéki és fővárosi kórházban bizonyos szakterületeken hosszabb-rövidebb időre szünetel a betegek fogadása.

Az ok – ahogy az a határozatok indoklásából kiderül – néhány kivételtől eltekintve ugyanaz: létszámhiány. Január 30-ától összesen 29 határozat jelent meg, ezek között több olyan van, amelyet költözés, karbantartás miatt hoztak, és van három visszavonó, valamint egy javító határozat is.

Fotó: A Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet Balassagyarmaton. MTI/Komka Péter