2024.02.23., péntek - Alfréd
Nyíregyháza: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Halott férfira csaptak le a rendőrök Érden - Videó

frisshirek.hu | 2023. december 07. - 15:00
Halott férfira csaptak le a rendőrök Érden - Videó

Megpróbált túljárni a hatóságok eszén.

Az érdi L. Gábor hamis okiratok benyújtásával igyekezett állítólagos halálát igazolni, és kibújni az igazságszolgáltatás alól. A 47 éves férfit a bíróság korábban elsőfokon többévnyi letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és miután a tárgyaláson nem jelent meg, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Körözése alatt L. Gábor azonban nemcsak elrejtőzött a hatóság elől, de állítólagos ausztriai haláláról kiállított hamis osztrák anyakönyvi kivonatot küldött be a magyar hatósághoz, hogy a közhiteles anyakönyvi nyilvántartásban létrejöjjön a valótlan bejegyzés, ami alapján a bíróság az ellene kiadott elfogatóparancsot visszavonja, és így végleg megszabaduljon az elfogatóparancs és a várható ítélet terhétől.

A bíróság azonban a benyújtott iratok alapján hamis tanúzás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezte, az ügyészség pedig elrendelte L. Gábor ellen a büntetőeljárást, és a nyomozással a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságot bízta meg. A nyomozók kétséget kizáróan megállapították, hogy L. Gábor valóban nem halt meg, sőt mi több nem is bujkál, némi elővigyázatosságtól eltekintve úgy élt és dolgozott, mint bárki más.

A szabolcsi nyomozók pesti kollégáik közreműködésével a férfit 2023. december 6-án elfogták, közokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, és őrizetbe vették - adta hírül a police.hu.