2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Vádat emeltek egy józsefvárosi díler ellen

frisshirek.hu, 2023. június 08. - 12:19
Vádat emeltek egy józsefvárosi díler ellen

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 53 éves férfival szemben, aki éveken keresztül egy VIII. kerületi lakásból értékesítette a különböző kábítószereket a visszatérő vásárlói részére.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Fővárosi Főügyészség azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a vádirat szerint a vádlott legkésőbb 2018 nyarától különféle kábítószerekkel - köztük amfetaminnal (speed), MDMA-val (extasy), és GLB-vel (gina) kereskedett. A vádlott a beszerzett kábítószert

egy VIII. kerületi lakásban tárolta és előzetes egyeztetést követően, általában onnan értékesítette tovább vásárlói részére.

A férfi a speedet, valamint az extasy-t grammonként, illetve tablettánkként 2000-3000 forintért értékesítette, a gina nevű szert pedig üvegenként 5000 forintért árulta.

A dílerre 2022. június 17-én csaptak le a nyomozók,

és a VIII. kerületi lakásban összesen csaknem 500 gramm speedet és ginát, és több mint 400 darab extasy tablettát találtak, továbbá a kábítószer-kereskedelemből származó mintegy 900 000 forint készpénzt is lefoglaltak. A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványoz - áll a közleményben.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com