2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor jelentőségteljes üzenetet küldött Brüsszelnek - "Megkezdtük a felkészülést!"

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 19:30
Orbán Viktor jelentőségteljes üzenetet küldött Brüsszelnek - "Megkezdtük a felkészülést!"

Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai szerdán részt vettek a 2024. második félévi magyar EU-elnökség tanácsi formációit elnöklő miniszterek felkészítő fórumán a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Az EP a múlt csütörtökön elfogadott ötpárti határozattal próbál nyomást gyakorolni az Európai Tanácsra, hogy akadályozza meg Magyarország jövőre esedékes tanácsi elnökségét, amit jelenleg Svédország, majd július 1-től a kormányválságba sodródott Spanyolország tölt be. Az MTI közleménye egy szóval sem említi a tiltakozást.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A miniszterelnök bejelentette: Magyarország megkezdte a felkészülést az európai uniós elnökségre. Hangsúlyozta: tapasztalatban, felkészültségben nincs hiány; kormánya második elnökségére készül, ami Európában szinte példa nélküli. Készen állunk az Európa előtt álló kihívások összehangolt, hatékony kezelésére - mondta Orbán Viktor.

Megköszönte az Európai Tanács főtitkársági kollégáinak, Didier Seeuws általános és intézményi politikáért felelős főigazgatónak valamint Agnieszka Bartol kommunikációs főigazgatónak, hogy elfogadták a meghívást, és Budapestre látogattak, hogy a két napos felkészülési értekezleten megosszák tapasztalataikat a magyar miniszterekkel.

A kormányülés beharangozója megint akciófilmeket idézőre sikeredett. Mintha mindenki szomorkodna, tele feszültséggel, hiszen csak a haza sorsáról kell dönteniük.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala