2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Mélyponton a magyar ipari termelés csökkenése

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 11:58
Mélyponton a magyar ipari termelés csökkenése

Áprilisban az ipari termelés volumene 8,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,8 százalékkal mérséklődött, a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás márciushoz mérten 2,5 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A feldolgozóipari alágak döntő többségében visszaesett a termelés volumene

- szemlézte az adatokat az MTI. Csak két alág kibocsátása nőtt: a legnagyobb súlyú járműgyártásé, valamint a villamos berendezés gyártásáé.

A termelés az év első négy hónapjában 4,3 százalékkal kisebb volt, mint 2022 azonos időszakában.

Az ipari termelés áprilisi részletes adatait június 14-én közli második becslése alapján a KSH. Szokása szerint a friss gazdasági adatokat kommentálta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) is szerdai közleményében. Az MTI szemléje szerint Fábián Gergely iparpolitikáért felelős államtitkár szerint a jelen gazdasági helyzetben

biztató, hogy a magyar gazdaság iparágai között a legnagyobb súllyal szereplő járműgyártás, valamint a villamos berendezések - azon belül az akkumulátorok - gyártása esetében folyamatos növekedés látható

A minisztérium arra számít, hogy 2023 áprilisában jutott el a mélypontjára az ipari termelés mérséklődése.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com