2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Leállt a termékelőállítás a Zalakerámia tófeji gyárában, Romhányban folytatódik

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 17:30
Leállt a termékelőállítás a Zalakerámia tófeji gyárában, Romhányban folytatódik

A Zalakerámia vállalata kénytelen volt meghozni egy nehéz döntést a termelésoptimalizálás érdekében: a tófeji gyárunkban történő termékelőállítást leállítjuk, és átköltöztetjük másik gyáregységünkbe, Romhányba. A jövőben ott folytatódik tovább a fali- és padlóburkolatok gyártása. Sajnálatos, mivel a tófeji kerámiagyártás igazi hungarikum volt.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Mint május végén kiderült, a zalai gyár 80-90%-os leépítést tervez Tófejen. Akkor a következőket nyilatkozták a Zaolnak:
"A Zalakerámia Zrt. 2023. május 15-én csoportos létszámcsökkentést jelentett be a Zalaegerszegi Járási Hivatal Foglalkoztatási osztálya felé. A létszámcsökkemtés a társaságot érintő külső tényezők együttes hatása, a tulajdonos a kialakult helyzetre tekintettel gyáregységei között termelés-optimalizálási lépésről döntött, amely érinti a tófeji gyáregységben foglalkoztatott munkavállalókat. A folyamat kezdeti fázisban van, további érdemi információról jelenleg nem tudunk beszámolni. A társaság napi működésében változás nincs.”
A napokban viszont már arról szóltak a hírek, hogy a termelés Tófejen leáll, a továbbiakban Romhányban folytatódik a gyártás.
"Az elmúlt időszakban megjelenő hírekkel kapcsolatban szeretnénk informálni benneteket a Zalakerámia Zrt. jövőjét illetően. Ezekben a bizonytalan időkben a vállalat kénytelen volt meghozni egy nehéz döntést a termelésoptimalizálás érdekében: a tófeji gyárunkban történő termékelőállítást leállítjuk, és átköltöztetjük másik gyáregységünkbe, Romhányba. A jövőben ott folytatódik tovább a fali és padlóburkolatok gyártása.Továbbra is célunk, hogy teljességgel ellássuk a hazai piac igényeit. A költözésből vásárlóink nem fognak érzékelni semmit, nem kell számítani fennakadásokra, se esetleges készlethiányra." -írták.
Fotó: Zalakerámia Facebook-oldala