2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Szemétgyűjtésre vár önkénteseket a Magyar Közút

Fodor Orsolya, 2023. június 03. - 14:00
Szemétgyűjtésre vár önkénteseket a Magyar Közút

A Magyar Közút kiemelt figyelmet fordít idén a kezelésében lévő utak menti területek karbantartására. Ennek részeként idén egy teljes hetet, a június 12-16. közötti időszakot jelölték meg legújabb szemétgyűjtési kampányukra. Az önkéntesek csatlakozását június 4., vasárnap éjfélig várják a szervezők.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A társaság arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy

a Magyar Közút 80 mérnöksége napi szemétszedési munkája során évente mintegy 12 ezer tonna hulladékot gyűjt össze az országos közutak mellől.

A közútkezelő az elmúlt években számos sikeres szemétgyűjtési akciót szervezett már, amelyekkel az a célja, hogy érezhető szemléletváltást érjen el a közlekedőknél.

A június 12-vel kezdődő héten nemcsak saját mérnökségi és irodai dolgozóik gyűjtik majd az illegálisan kidobott út menti szemetet országszerte, hanem

június 4., vasárnap éjfélig önkéntesek csatlakozását is várják.

Jelentkezni online lehet, itt.

A társaság minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosít kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat, valamint gondoskodik az összegyűjtött illegális hulladék maradéktalan elszállításáról is. Emellett a lehetséges mértékig szakmai felügyelettel is hozzájárul a szemétszedéshez, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

Illusztrációs fotó: Facebook/Magyar Közút Nonprofit Zrt.