2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

A mentőautóban lőtte be magát egy mentőtiszt

frisshirek.hu, 2023. június 01. - 17:45
A mentőautóban lőtte be magát egy mentőtiszt

Vádat emelt a Kunszentmártoni Járási Ügyészség egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei mentőtiszttel szemben, aki szolgálat közben az esetkocsiban adott be magának kábítószernek minősülő anyagot - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szerdán közleményben az MTI-t.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vádhatóság közfeladatot ellátó személyként elkövetett kábítószer-birtoklás miatt emelt vádat a nővel szemben

- írták. A vádirat szerint a nő a vármegye egyik mentőállomására beosztott mentőtisztként - kihasználva azt, hogy a gyógyszerekhez ellenőrzés nélkül hozzáfért - 2022. január 7. és 2022. február 27. között szolgálati idejében hat, kábítószernek minősülő, ketamin hatóanyag-tartalmú ampulla tartalmának felét

fecskendővel felszívta, majd az esetkocsiban beadta magának.

Ezt követően - annak érdekében, hogy a hiány ne derüljön ki - az ampullákat fiziológiás sóoldattal feltöltötte. Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű nővel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától, valamint egészségügyi tevékenység végzésétől mint foglalkozástól történő eltiltásra tett indítványt - olvasható a közleményben. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog döntést hozni.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala