2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Éjfélkor focitornával kezdődött a Kihívás Napja Makón

Bottyán Róbert, 2023. május 31. - 15:45
Éjfélkor focitornával kezdődött a Kihívás Napja Makón

1982-ben Kanadából indult a Kihívás Napja, Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért. Makón hagyomány, hogy éppen csak éjfélt üt az óra, már elkezdődnek a sporttevékenségek május 31-én, így volt ez most is.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Erdei János Városi Sportcsarnokban rendezett villámtornára 5 csapat nevezett, mindenki játszott mindenkivel és 15 perces meccsek voltak. Így az éjfélkor kezdődő küzdelmek nem sokkal hajnali 3 előtt értek véget. A rövid megnyitón Kovács Gábor sportszervező ismertette: a Kihívás Napi felhívás lényege, hogy éjféltől 21 óráig mennyien végeznek legalább 15 perces testmozgást. Beszélt arról is, szeretnék újraindítani az amatőr focitornákat a városban, ahogy az a koronavírus előtt volt.

Makó évtizedek óta vesz részt a felhívásban, ennek megfelelően az éjféli focin kívül több programot is szerveztek: reggel rövid futóverseny indult a Hagymatikum Gyógyfürdőtől, napközben a nevelési-oktatási intézmények tartottak sportfoglalkozásokat, a sportegyesületek edzései pedig 15-19 óra között lesznek. A Kihívás Napján készült eseményeket június 1. délig kell feltölteni a szervezőknek az adott felületre, ezt követően derül ki, hogy melyik lesz az ország legsportosabb települése.

Fotók: a szerző felvételei