2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Hideg számítással erőszakoltak meg egy 17 éves fiatal lányt Pesten, fegyház lehet a vége

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 10:14
Hideg számítással erőszakoltak meg egy 17 éves fiatal lányt Pesten, fegyház lehet a vége

Vádat emelt az ügyészség egy 40 éves férfival szemben, aki 2013-ban, Budapest II. kerületében megtámadott és megerőszakolt egy hazafelé sétáló 17 éves lányt - közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel pénteken.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A férfi 2013. július 29-én éjjel felfigyelt a buszról leszálló, hazafelé tartó lányra, és követni kezdte

- olvasható a vádiratban. Amikor utolérte, kitépte a kezéből a telefonját, lefogta a karjait és befogta a száját, ezután a vállára emelte, és egy közeli bokros területre vitte, majd megerőszakolta. Kivette a táskájából a lakcímkártyáját, megnézte, hol lakik, és figyelmeztette, hogy ne jelentse fel.

A rendőrséget a lány édesanyja értesítette.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 40 éves férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban - közölték.