2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Szívszakító, ahogy egy anya lelkileg és fizikailag is terrorizálta gyermekeit

frisshirek.hu, 2023. május 11. - 09:50
Szívszakító, ahogy egy anya lelkileg és fizikailag is terrorizálta gyermekeit

Vádat emeltek egy nő ellen, aki oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt a gyermekeitől, hogy azzal már súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az asszonyt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolják

- tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. A nő egyedül nevelte két kiskorú lányát. A vádirat szerint 2016 és 2021 ősze között - súlyos alkoholproblémákkal is küzdve - teljesíthetetlen elvárásokat fogalmazott meg velük szemben.

Ha a lányok ötösnél rosszabb jegyet vittek haza, akkor megalázta, bántalmazta őket, emiatt előfordult, hogy egyikük könyörgött a tanárának, hogy ne írja be a rosszabb jegyet.

A gyerekek nem vehettek részt osztálykiránduláson, és csak a kötelező iskolai programokra mehettek el. A nő a magas színvonalon sportoló lányoktól még kimagaslóbb teljesítményt várt el, ezért

minden nap mérte a testsúlyukat, ennek megtartása érdekében nem adott nekik elegendő ételt.

A sokszor éhező gyerekek tízóraira is csak egy müzlit vihettek, zsebpénzt nem kaptak, nehogy abból ételt vehessenek. A vádlott emellett folyamatosan szidta gyermekeit, becsmérelve iskolai és sportteljesítményüket, a lányok az édesapjukkal is csak titokban tarthattak kapcsolatot.

A nő így olyan lelki szenvedést okozott gyermekeinek,

hogy iskolai jelzésre a kisebbik - akkor még kiskorú - lányt a gyámhatóság ideiglenesen az édesapjánál helyezte el, őt később követte az akkorra már felnőtté vált testvére is - tudatta a csoportvezető ügyész.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com