2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

György István: minőségi és ügyfélközpontú területi közigazgatásra van szükség

frisshirek.hu, 2023. május 11. - 13:04
György István: minőségi és ügyfélközpontú területi közigazgatásra van szükség

Fontos, hogy minőségi, ügyfélközpontú kiszolgálást és feladatellátást biztosítson a területi közigazgatás az emberek számára a 21. században - jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön Nyíregyházán.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

György István a vármegyeháza felújított tetőszerkezetének átadási ünnepségén arról beszélt, a területi közigazgatás rendszerében a kiegyezés óta nem történt olyan mértékű átalakítás, amelyet most szinte észrevétlenül, az elmúlt tizenkét év alatt végrehajtott a magyar kormány.


A kormányhivatali rendszer 2011-es elindításával, a járási hivatalok és a kormányablakok szervezetének kiépítésével létrejött egy olyan közigazgatási struktúra, amely páratlan színvonalú Európában - fogalmazott az államtitkár.


Megjegyezte, vannak olyan országok, amelyek közigazgatási-informatikai szempontból Magyarország előtt vannak, de komplex szolgáltatásokban "büszkék lehetünk magunkra", a kormányzatra, a folyamatban résztvevő döntéshozókra, illetve a rendszerben dolgozó kollégákra.


A hatékony és gyors ügyfélkiszolgálás az elsődleges szempont - rögzítette beszédében György István.


Kifejtette, a múlt tisztelete mellett a jól használható, korszerű hivatali épületek létrehozása egyaránt fontos, ennek a programnak egyik eleme a műemléki védettséget élvező vármegyeháza megújítása. Az Alpár Ignác által tervezett, eklektikus stílusban 1891-1892-ben emelt épület tetőszerkezetét közel 500 millió forintból újították fel.


A kormányhivatal a beruházás megvalósítása mellett megtervezte az épület teljes belső és külső felújítását, az elképzelések szerint a költségvetésből megvalósítandó, mintegy 2,8 milliárd forintra becsült munkálatokon túl 750 millió forintból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásai segítségével az energetikai rekonstrukciót is el tudják majd végezni - ismertette György István.


Román István főispán az épület történetét felidézve azt mondta, a korábban számos helyen beázó tetőszerkezet megújításával megelőzték az állagromlást, így ez a nemzedék is hozzájárulhatott ehhez az egyedülálló építészeti-vármegyetörténeti hagyaték megőrzéséhez - írja az MTI

Fotó: Nyíregyháza honlapja