2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Félő, hogy kitart a technikai recesszió, mert gyengén teljesít a magyar ipar

frisshirek.hu, 2023. május 05. - 09:29
Félő, hogy kitart a technikai recesszió, mert gyengén teljesít a magyar ipar

Nagyon halványan muzsikált az ipari termelés márciusban. Mindösszesen 0,2 százalékos növekedést tudott felmutatni, amely azonban nem volt elég ahhoz, hogy ellensúlyozza az elmúlt év csökkenő tendenciáját, így éves szinten 4 százalékos esést könyvelhetett el a Központi Statisztikai Hivatal a friss közlése szerint - elemezte az adatokat a Portfolio.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A termelés csökkenéséhez a feldolgozóipari alágak többsége hozzájárult

- összegezte a jelentést az MTI. A legnagyobb súlyú alágak közül a járműgyártás nőtt a leginkább, de jelentősen bővült a villamos berendezés gyártása is, ugyanakkor a számítógép, elektronikai, optikai termék, valamint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában visszaesett a termelés volumene.

A termelés az év első három hónapjában 3,1 százalékkal kisebb volt, mint 2022 azonos időszakában. Az ipari termelés márciusi részletes adatait május 12-én közli második becslése alapján a KSH - zárta közleményét a hivatal.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com