2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Köszönjük, Ferenc pápa! - hálakampányt indított a Szemlélek

frisshirek.hu, 2023. május 02. - 14:00
Köszönjük, Ferenc pápa! - hálakampányt indított a Szemlélek

Ismét öt Ferenc pápa-idézettel találkozhatunk országunk közterein, de most már azon szavaiból merített a Szemlélek, amelyeket az elmúlt napokban Budapesten mondott a Szentatya.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Sokkal többet kaptunk ettől a három naptól, mint sejtettük. Minden előzetes várakozást, számítgatást részben felülmúlt, részben kiigazított Ferenc pápa jelenléte, közvetlensége, példamutató embersége. Mintha ő maga kérné tőlünk: ne csupán három napig legyünk közösségben vele

- összegezte a pápalátogatás tapasztaltát közleményében Gégény István, a Szemlélek magazin lapigazgatója, amely összefoglaló válasz arra is, miért folytatják az eredetileg egyetlen hetesre tervezett #pontifex kampányt.

A kezdeményezők úgy tapasztalták, hogy az április utolsó napjaiban részben nyomtatott felületeken, részben az interneten közreadott pápai üzenetek iránti érdeklődés ugyancsak minden elképzelést felülmúlt. Több tucat médiamegjelenés hangosította fel a Szemlélek kezdeményezését, még a l’Osservatore Romano vatikáni napilap is címlapon hozta az egyik óriásplakát fotóját.

Rengeteg ember érzékelhetően be akart kapcsolódni ebbe a kampányba, és Ferenc pápa annyi szellemi kincset, kedves ajándékot hozott el Budapestre, hagyott itt számunkra, hogy egyértelműen úgy látjuk: ezt a különleges párbeszédet folytatni kell

- fogalmazott Hodász András, a Szemlélek munkatársa. Május folyamán ugyanazon arculati elemekkel, immár a pápa Budapesten elmondott gondolatai közül válogatott idézetekkel folytatódik a #pontifex kampány, amelynek továbbra is az a célja, hogy – Ferenc pápa látogatásának központi gondolatát cselekedetekre váltva – hidat építsen társadalmi csoportok, véleménybuborékok, szekértáborok között. Továbbra is médiapartnerként segíti az üzenetek népszerűsítését a Media1.

A Szemlélek kezdeményezésének célja, hogy gondolkodjunk el a pápa nekünk szóló szavain, ne hagyjuk, hogy csupán három napra szóljon ez a találkozás,

beszélgessünk az üzenetekről és hagyjuk, hogy megváltozzon, nyitottabbá váljon az életünk. Hiszen a pápa ezt kérte tőlünk:

Legyetek nyitott kapuk!

A kampány központi oldala továbbra is a szemlelek.net/pontifex, ahonnan a friss médiaanyagok szabadon letölthetők, terjeszthetők. A pápalátogatás rendkívüli élményét mi is mérlegre a tettük, a frisshirek.hu-n megjelent írást az alábbi linken olvashatják.

A képek forrása: szemlelek.net