2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Elsikkasztotta a vízdíjak egy részét és magára költötte a zalai férfi

frisshirek.hu, 2023. április 25. - 15:21
Elsikkasztotta a vízdíjak egy részét és magára költötte a zalai férfi

A Nagykanizsai Járásbíróság a 2023. április 24. napján megtartott tárgyalásán jogerős ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki a beszedett vízdíjak árát csak részben fizette be az ívóvíz- és csatornaszolgáltatónak.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A csaló egy dél-zalai vízhasználati társaság közös képviselője volt. Feladatát képezte, hogy a társaság tagjaitól az ingatlanaikon elfogyasztott ívóvíz ellenértékét átvételi elismervény ellenében készpénzben beszedje, majd azokat befizesse a szolgáltatónak.

A vízdíjakat rendszeresen összegyűjtötte a társaság tagjaitól, azonban a befizetési kötelezettségének csak részben tett eleget, a beszedett összegek egy részét nem fizette be, azt saját céljaira fordította. Így 2012. április 14. és 2020. szeptember 19. között 2.225.712 forint kárt okozott. A vádlottnak 2018 januárjában egy Somogy megyei férfi 100.000 forint készpénzt adott át, hogy az ingatlanát az ívóvíz hálózathoz csatlakoztassa, amit szintén nem fizetett be.

A Nagykanizsai Járásbíróság a férfit bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében. Ezért őt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá a bíróság a polgári jogi igényt egyéb törvényes útra utasította.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, a sértetti közrehatást és az időmúlást. Az ítéletet mind a vádlott és a védője, valamint az ügyész elfogadta, így az jogerős-tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fotónk illusztráció, forrás: dviz.hu