2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Egy egyéves kislányt is találtak a fiúcska holtteste mellett az autó csomagtartójában Nyíregyházán

frisshirek.hu, 2023. április 16. - 09:00
Egy egyéves kislányt is találtak a fiúcska holtteste mellett az autó csomagtartójában Nyíregyházán

Sokkoló látvány fogadta a nyíregyházi rendőröket szombat reggel, amikor egy helyi házaspár az autójával megállt a kapitányság előtt. Besétáltak szólni, hogy egy halott gyerek van a gépkocsiban... Az egyenruhások belenéztek a csomagtartóba, de azonnal vissza is hőköltek attól, amit láttak. Ott ugyanis magzatpózban egy kétesztendős, halott kisfiú feküdt. Mellette egy egyéves kislány sírdogált, akinek testét horzsolások és zúzódások borították. Mint kiderült, a testvérpár az Ilk nevű faluból került a nyíregyházi nevelőszülőkhöz. Mindkét kicsi alultáplált volt. Az ügyben a nyomozók büntetőeljárást indítottak.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, egy kétéves gyermek halálával kapcsolatban indított nyomozást a rendőrség. A fiúcska holttestét egy gépkocsi csomagtartójában találták meg tegnap Nyíregyházán. Újabb sokkoló részletek derültek ki tragédiáról: a kisfiú földi maradványa mellett egy sérült csecsemő is feküdt...

Zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett az az egy év körüli kislány, akit a halott kisfiú mellett találtak meg szombat reggel Nyíregyházán egy autó csomagtartójában – számolt be róla riportjában a Tények.

A Népszava szemléje szerint

a magzatpózban, ruhában fekvő kisfiú minden valószínűség szerint megfulladt, és már napok óta halott lehetett, amikor a rendőrök felnyitották a gépkocsi csomagtartóját. Alultáplált volt, ugyanúgy, mint a kislány, a húga, akit kórházba vittek.

Az esetről a két gyermek nevelőszülei tettek bejelentést, akik szombat reggel 6 óra előtt parkoltak le autójukkal a nyíregyházi rendőrkapitányság előtt. Besétáltak szólni, hogy egy halott kisfiú van a csomagtartójukban, utána pedig a férfi egy időre még visszaült az autóba, de aztán járőrkocsiba ültették és abban vitték be a kapitányság udvarára.

A két gyermekről a Blikk azt írta, hogy egy testvérpárról van szó, akik a Vásárosnaményhez közeli Ilk faluból kerültek nevelőszülőkhöz Nyíregyházára.

Hrenkó Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy

az ügyben büntetőeljárást indult.

Illusztrációs fotó: police.hu