2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Robog a régió gazdasága

frisshirek.hu, 2023. április 13. - 13:03
Robog a régió gazdasága

Az ipari park cégei mellett nyíregyházi és debreceni beruházások is pörgetik Nyírbátor térségének gazdaságát. Bővítik a vállalkozói inkubátorházat Nyírbátorban. A beruházás révén tizenegy iroda és hat műhely jön létre, a szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az inkubátorház új szárnyában a maximum három éve bejegyzett helyi mikro-, kis- vagy középvállalkozások, illetve az induló és start-up vállalkozások kaphatnak helyet. A több lépcsős, átfogó fejlesztés keretében korábban új utakat és buszmegállókat is kialakítottak.

Máté Antal, Nyírbátor polgármestere lapunknak elmondta, a beruházásnak kalandos a története, hiszen először 2016-ban nyújtották be a pályázatot, ám forráshiány miatt akkor nem nyertek.

Időközben viszont többletforrás keletkezett, ezért 2021 végén értesítettek minket, hogy mégis nyertünk. A projekt egyes elemeinek megvalósítását azonban más forrásokból már elkezdtük, ezért a pályázat tartalmát át kellett dolgozni és újból jóváhagyni, továbbá az 5 év alatt bekövetkezett drágulás miatt többletforrásokra is szükségünk volt. Ez utóbbit is sikerült elnyernünk, közel 100 millió forint értékben. A vissza nem térítendő támogatással, a többletforrással és az önkormányzat 30 milliós önerejével jön össze a közel 600 millió forint – ismertette a kezdeteket a Szon -nak a polgármester.

"Az ipari parkunkban komoly multinacionális vállalatok működnek, amelyek nagyon hasznosak az önkormányzatnak és a lakosságnak egyaránt. Azonban a helyi kis- és középvállalkozásokra is figyelünk, mert fontos, hogy részesei lehessenek a gazdasági növekedésnek. Erre szolgál a már meglévő inkubátorház, melyben a termelő és szolgáltató cégek már azelőtt elkezdhetik a működésüket, mielőtt saját gyárat építenek. A már meglévő komplexumot bővítjük, hiszen jól látszik, hogy a nyíregyházi és a debreceni nagyberuházások is dinamizálják a régió gazdaságát. Egyre több kisebb vállalat szeretne ezekbe becsatlakozni, s a nyírbátori mellett a környékbeli vállalatokat is segítjük a jól felszerelt irodákkal vagy műhelyekkel" – tudatta Máté Antal, hozzátéve: a beruházás a tavasz végére, nyár elejére elkészülhet, és várják azokat a vállalkozásokat, amelyek a piaci árnál kedvezőbben szeretnének irodát, vagy egyéb helyiséget bérelni a komplexumban.

Fotó: Nyírbátor önkormányzatának honlapja