2023.06.08., csütörtök - Medárd
Nyíregyháza: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Közel a segítség - honlapot indítanak az egyházi visszaélések áldozatai számára

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 15:40
Közel a segítség - honlapot indítanak az egyházi visszaélések áldozatai számára

Szexuális zaklatások áldozatainak indít segítő oldalt a Szemlélek című keresztény hírportál - írta meg a Telex.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az elmúlt hónapokban több üzenetet is kaptak egyházi személyek által elkövetett visszaélések áldozataitól,

ezért döntöttek az oldal elindítása mellett - írt a Szemlélek közleményében. A portál kifejtette, hogy

"megérintett bennünket az ezekből a levelekből kiolvasható bizalom, felismertük, hogy a bajban lévőknek szükséges megfelelő segítséghez jutniuk, ugyanakkor nyilvánvalóan nem vállalkozhatunk arra, hogy az ilyen eseteket megoldjuk. Kommunikációs szolgálatot végzünk, ezért azt látjuk helyesnek, ha azzal válaszolunk ezekre a kérésekre, fájdalmas jelzésekre, hogy elindítunk egy olyan oldalt, ahol részletesen, elérhetőséggel együtt bemutatjuk, milyen úton indulhatnak el a gyógyulás felé a lelki sebeket hordozók."

A Szemlélek által indított segélykérő felületet az alábbi linken érhető el: szemlelek.net/help. Az oldalon értékes információkat és tanácsokat olvashatnak nemcsak az áldozatok, de az őket támogatni igyekvők is. A lap hozzátette, az egyházi személyek által elkövetett visszaélésekre utaló levelek feladóit következetesen

arra bátorítják (ahogy eddig is tették), hogy forduljanak a hivatalos bejelentő felületeken keresztül az ilyen esetek kivizsgálását végző szervezetekhez.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com