2023.06.08., csütörtök - Medárd
Nyíregyháza: 23o - 23o
Az ország 19 megyéjében

A popkultúra fejlesztésére kérték fel Nagy Ferót és Ákost

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 09:17
A popkultúra fejlesztésére kérték fel Nagy Ferót és Ákost

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács – jelentette be a Petőfi Kulturális Ügynökség. Mint írták, a cél az, hogy „a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét”. Demeter Szilárd teljesítményalapon választott, így sajnos ez alapján egy női előadó sem fért be a tanácsba. Az összetételkor nem nézte senkinek a nemét, csak a teljesítményét, válaszolta a telex.hu kérdésére.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A hvg.hu által szemlézett hír szerint a Demeter Szilárd vezette ügynökség arról írt: „a felkért tagok mindegyike a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik”, a résztvevők „láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig”.

A tanács, akiktől a magyar popkultúra jobb útra terelését remélik, ezekből a tagokból áll:

  • Kovács Ákos,
  • Bognár Attila,
  • Frenreisz Károly,
  • Müller Péter Sziámi,
  • Both Miklós,
  • Ferenczi György,
  • Gőz László,
  • Nagy Feró,
  • Németh Alajos,
  • Tátrai Tibor.

Demeter Szilárd szerint az új zenei tanács összetétele teljesítményalapú, ő soha nem nézi a nemeket

Egyetlen nőt sem válogattak be a Petőfi Kulturális Ügynökség által kedden életre hívott Petőfi Zenei Tanácsba, de emögött nincs nemi alapú megkülönböztetés – válaszolt Demeter Szilárd kérdésére, hiszen a tanács ugye csak férfiakat válogatott be, ez a lapnak is szemet szúrt. 

Demeter hozzátette, hogy a tanács összetétele teljesítményalapú, a felkéréskor a hozzáadott értéket nézték, „nem bárkinek a biológiai, avagy társadalmi nemét. Ezt soha nem néztem, mint ahogyan a szexuális szokások alapján sem szoktam megkülönböztetést tenni. Felkérésünket mindenki elfogadta”.

Díjazásukkal kapcsolatban is kérdezték, erre is válaszolt: „A Tanács tagjai havi bontásban kevesebb mint 100 ezer forint díjazásban részesülnek munkájuk ellenértékeként.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd