2023.06.08., csütörtök - Medárd
Nyíregyháza: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Megérkezett afrikai teleléséből az első fecske az Alföldre

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 06:30
Megérkezett afrikai teleléséből az első fecske az Alföldre

A madárka nagyon korán érkezett, hiszen nincs még túl meleg és a repülő rovarok is hiányoznak az étlapjáról.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A "Mentsük meg a fecskéket!" Facebook csoportban közzétett örömhírt szúrta ki a SokszínűVidék. Fábiánsesbestyénbe (Csongrád-Csanád) március 20-án megérkezett Arfikából az első fecske.  tette közzé egy lelkes fecskevédő az örömhírt, miszerint településükön, a Csongrád-Csanád vármegyei 

Szinte napra pontosan érkezik minden évben az első

– írta a poszthoz Tóth Tamás, a csoport adminisztrátora.

Az időjárás még nem kedves a korai érkezőnek, bár napról napra melegszik az idő, de az ő számára még nincs túl meleg, és a repülő rovarokat is nehezen fogja megtalálni. 

A lap megjegyzi, a viszonylag korán érkező fecskék többnyire ki vannak téve a hajnali fagyoknak, de a fészkükben átvészelik az esetleges hideget. Etetésükben sem nagyon tudunk segíteni, de bízzunk benne, hogy ismerve környezetüket, hogy tudják, hol keresséék a számukra elegendő táplálékot. 

Az első fecske vélhetően füsti fecske, a molnárfecskék ugyanis jó egy hónappal később érkeznek.

Fotó: pixabay.com