2023.06.08., csütörtök - Medárd
Nyíregyháza: 23o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Kínának újra sok-sok aranya van

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 08:30
Kínának újra sok-sok aranya van

Kínában egy hatalmas aranylelőhelyet fedeztek fel, mintegy 50 tonnás tartalékkal, amelynek piaci értéke 3 ezer milliárd dollár körül van – írja az MTI.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kelet-kínai Santung tartomány ásványkincsekkel foglalkozó hatósága arról számolt be, hogy a lelőhely Rusan város területéhez tartozik és elég nagy kiterjedésű. Csou Ming-ling, a tartományi Földtani és Ásványi Erőforrások Hivatalának illetékese elmondta, a kutatók több mint 250 fúrást végeztek el, melynek révén 1400 méteres mélységig jutottak, amikor megtalálták a lelőhelyet.

Santung tartomány közismerten gazdag aranyforrásokban, az elmúlt négy évtizedben Kínán belül a legtöbb aranyat itt termelték ki.

Kormányzati becslések szerint a lelőhely 2000 tonna aranyérce legalább 20 évig ad munkát.

Kína becsült aranytermelése 2022-ben 330 tonna volt, amellyel az ázsiai ország abszolút világelső. Mögötte Ausztrália, Oroszország és Kanada nevezhető még jelentős termelőnek. A csúcsot Kínában 2016-ban érték el, amikor összesen 453,5 tonnát termeltek ki, azóta visszaesés tapasztalható.

Fotó: Erste Bank weboldala