2024.04.16., kedd - Csongor
Nyíregyháza: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Ankarában kezdi meg a szolgálatot dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes

frisshirek.hu | 2023. február 22. - 16:11
Ankarában kezdi meg a szolgálatot dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes

Február 20-án dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredest is kiválasztották a Törökországban működő EU polgári védelmi csoportba - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az ezredes, aki aktív tagja a HUNOR és HUSZÁR mentőszervezeteknek, biztonsági szakértőként tevékenykedik majd.

Február 20-án újabb, Magyarország által felajánlott szakértőt fogadott el támogatóként Törökország. Dr. Hábermayer Tamást öt jelölt közül választották ki. Megbízatása február 21-től három hétre szól, Ankarában kezdi meg szolgálatát. A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese aktív tagja a HUNOR és HUSZÁR mentőszervezeteknek.

Mindeközben Ábrahám Márton tű. alezredes is folytatja munkáját, ő február 11-e óta tevékenykedik a földrengés sújtotta Törökországban. A felajánlott adományok elhelyezése és célba juttatása jelentős logisztikai munkát igényel, ebben támogatja a török szervezeteket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság logisztikusa. 

Február 18-a óta a nemzetközi egészségügyi csapatok logisztikai háttértámogatójaként dolgozik az alezredes. Ez egyebek mellett tájékoztató anyagok készítését jelenti, magában foglalja az adatbázisok kezelését, valamint a humanitárius szereplők által megosztott és személyes bejárások során közvetlenül megszerzett információk, adatok feltöltését, és azok megosztását az irányítás és a terepen dolgozó csapatok között.

Feladatom a tevékenységek összehangolása, az információáramlás megkönnyítése, egyfajta összekötő szerep betöltése a munkaszervezetek között

­– így összegezte munkáját Ábrahám Márton február 18-án.

A BM OKF Nemzetközi Főosztályának helyettes vezetője elmondta, a cél az, hogy a csapatok visszavonása előtt a felajánlásaik és adományaik átadását megfelelően előkészítsék, hogy azok valóban eljussanak oda, ahol azokra szükség van. Egészségügyi felszerelések, eszközök, gyógyszerek, elhelyezéshez, tábori befogadóhely kialakításához szükséges eszközök és egyéb speciális felszerelések tartoznak a felajánlások körébe. Mindeközben folyamatos a raktárkapacitások felmérése is.

Fotó: Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság