2024.04.16., kedd - Csongor
Nyíregyháza: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Ködös reggelt követően több órára kisüt a nap

frisshirek.hu | 2023. február 14. - 06:30
Ködös reggelt követően több órára kisüt a nap

Ma délelőtt ismét több helyen számíthatunk párás és ködös időre, csapadék nem várható a nap folyamán. A maximum hőmérséklet 5-10 Celsius-fok között alakul, fronthatás nem lesz. 

Reggelre főként az Alföldön és északon képződhet köd, ezeken a területeken átmenetileg rossz látási viszonyokra kell készülni. Napközben több órára kisüt a nap, de helyenként keleten és néhol a Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak és időszakok – olvasható az idokep.hu oldalán. 

Mint írták, csapadék sehol sem várható. Dunántúlon és keleten többfelé élénk, néhol erős lesz az északias szél. Hajnalban -5, +3, kora délután 5-10 Celsius-fokot mérhetünk.

Fronthatásra nem kell számítani, ám a fagyos reggelt követő gyors melegedés a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél panaszokat okozhat. Az érzékenyebbek körében migrén és alvászavarok is jelentkezhetnek. A nagy hőingadozás miatt vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is előfordulhatnak. A párás, ködös területeken a kopásos ízületi bántalmak, keringési panaszok kissé felerősödhetnek.