2023.03.22., szerda - Benedek
Nyíregyháza: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Verekedés a Fradi-Újpesten: elkapták az egyik szervezőt a rendőrök

frisshirek.hu, 2023. február 07. - 12:35
Verekedés a Fradi-Újpesten: elkapták az egyik szervezőt a rendőrök

A rendőrség őrizetbe vette a vasárnapi Fradi-Újpest labdarúgó-mérkőzés előtt kitört tömegverekedés szervezőjét és egyik résztvevőjét – tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden az MTI-t.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a múlt vasárnap rendezték meg a labdarúgó NBI legnagyobb presztízsű találkozóját, a Ferencváros-Újpest mérkőzést. Nem sikerült azonban nagyobb balhé nélkül megúszni a derbit

A rendőrség ma a police.hu oldalon közölte, hogy

a IX. kerületi rendőrkapitányság eddig 14 gyanúsítottat hallgatott ki, két férfit pedig őrizetbe vettek.

A közleményben felidézték: a labdarúgó-mérkőzés előtt, 16.30 óra körül a két csapat szurkolótáborából több tucat ember verekedett össze egy Üllői úti parkolóban. Az összecsapás nyomán egy ember súlyos, többen pedig könnyű sérüléseket szenvedtek.

A verekedésnek a rendőrök perceken belül véget vetettek; elfogtak 13 embert, a többiek elfutottak

– fűzték hozzá.

A BRFK csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást. A helyszínről előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki. Egyiküket, egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt, mellékbüntetésként sportrendezvények látogatásától eltiltott 27 éves férfit őrizetbe vették.

A tájékoztatás szerint a nyomozók elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és mobiltelefonokat foglaltak le. A beszerzett adatok alapján február 6-án este IV. kerületi lakásában elfogtak egy 28 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint üzenetküldő alkalmazásokon keresztül szervezte a verekedést, és abban részt is vett. Az erőszakos bűncselekmény miatt korábban büntetett férfi nem tett vallomást.

Fotó: Ünneplő ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Ferencvárosi TC-Újpest FC mérkőzés után a Groupama Arénában 2023. február 5-én. Ferencvárosi TC - Újpest FC 3-1. MTI/Szigetváry Zsolt