2023.03.22., szerda - Benedek
Nyíregyháza: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Nyíregyházán be se fértek a terembe az épülő gyár miatti közmeghallgatáson

frisshirek.hu, 2023. január 31. - 20:52
Nyíregyházán be se fértek a terembe az épülő gyár miatti közmeghallgatáson

Nem számoltak a szervezők ennyi résztvevővel, így nem is fért be mindenki Nyíregyházán a tervezett akkumulátorgyár miatti közmeghallgatásra – derült ki a Hvg.hu cikkéből. Végül az érkezettek kevesebb mint a fele, körülbelül 120 ember jutott be a január 31-ei eseményre. A kormánymédia megtalálta az újabb bunkósbotot akkumulátorgyár ügyben: előástak egy 2019-es nyilatkozatot, amely szerint Magyarország nem maradhat ki az elektromosautó-forradalomból. Ezzel igyekeznek bemutatni, hogy a zöldek „köpönyegforgatók”. A probléma csak annyi, hogy ez a teljes félreértése annak, ami történik - írja Bakos Bernadett LMP-s képviselő Facebook-oldalán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Bakos Bernadett parlamenti képviselő Facebook-videója szerint többen nem jutottak be, voltak olyanok is, akik beszorultak két fotocellás ajtó közé. A szervezők, a kormányhivatal nem számított ennyi érkezőre - mondta az LMP-s politikus, aki hozzátette, hogy Debrecen után pedig sejthető volt, hogy ez a téma foglalkoztatja a közbeszédet, egyre többekhez jut el, egyre többen kíváncsiak.  

A rendőröktől azt az ígéretet kapták, hogy tartanak majd egy újabb közmeghallgatást – mondta el Bakos Bernadett a lap érdeklődésére, aki szintén azok között volt, akit első próbálkozásra be sem engedtek. De végül egy hátsó ajtón mégiscsak sikerült bejutnia. A teremben már arról beszéltek nekik, hogy nem lesz újabb meghallgatás.

A Hvg.hu hozzátette, hogy

bár a debrecenihez hasonlóan itt is felfokozott hangulat uralkodott, de érdemi válaszokat nemigen adott a beruházó által megbízott tervezőiroda, valamint a környezetvédelmi hatóság részéről megjelent képviselők.

A környezetszennyezés, a gyár talaj- és vízszennyezésének mértékéről érkezett talán a legtöbb kérdés, továbbá a katasztrófavédelmi szempontokról. Mások arra voltak kíváncsiak, hogy a tervbe vett akkumulátor takarótartólemez-gyár után épülhetnek-e újabb akkumulátorok gyártásával, szétszerelésével és újrahasznosításával foglalkozó üzemek. Erre azt válaszolták, hogy a dolog nem képezi a mostani fórum témáját.

Voltak persze olyanok is, többek gyanúja szerint a Fidesz helyi tagjaiként delegálva, ráadásul az első két-három sorba ültetve, akik kifejezték tetszésüket a beruházással kapcsolatban.