2024.04.16., kedd - Csongor
Nyíregyháza: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Vásárhelyre szerződtek a visszalépett Makó labdarúgói

Bottyán Róbert | 2023. január 31. - 14:25
Vásárhelyre szerződtek a visszalépett Makó labdarúgói

Ősszel a makói önkormányzat takarékossági okokból bezárta a stadion főépületét, ennek hírére az NB3-as csapat visszalépett a bajnokságtól. Most, a téli átigazolási szezonban öten is próbajátékon jártak az azonos osztályban szereplő HFC-nél és mindannyiukat leigazolták. Makón így jelenleg az utánpótlásra koncentrálnak, míg a vásárhelyiek a szezon közepén a második helyen állnak a harmadosztályban.

Mint arról a Frisshirek.hu-n írtunk: szeptember végén hatalmas megszorítást jelentettek be Makón, ennek részeként bezárták a stadion főépületét. Ennek hírére az NB3-as csapat bejelentette, hogy visszalépnek a bajnokságtól, a szurkolók még búcsúztatást is szerveztek a játékosoknak - erről itt számoltunk be.

Zeitler Ádám, makói önkormányzati képviselő (Jobbik) ennek kapcsán a Frisshirek-hu-nak elmondta, a fideszes városvezetés az összes sportlétesítmény bezárásával felszámolta a helyi sportéletet és a város megítélését is rombolta ez a hír, miszerint az önkormányzat számos intézményt bezár.

A téli szünet lehetőséget adott a játékosoknak, hogy új csapatot keressenek maguknak. A makóiak NB3-as keretéből öten a HFC-hez szerződtek, őket a saját oldalukon mutatták be az elmúlt napokban.

Vladul Stefan a támadó szekciót fogja erősíteni. A 27 éves csatár Szerbiában nevelkedett, ahol az utánpótlás évek után az első osztályú OFK Belgradban szerepelt. Huszonegy évesen igazolt először Magyarországra, a Tiszakécske csapatához majd egy év után Kecskemétre, ahol a 2018/2019-es szezonban alapember volt az NB3-as csapatban, 13 gólt szerzett és a góllövőlista 3. helyén végzett. 2018-ban a nézők szavazatai alapján az NB3 közép csoportjának legjobb játékosa lett. Az ezt követő másfél évet az FC Dabasnál töltötte. A 2020/2021-es bajnoki idényben 16 találatig jutott, majd Kazincbarcikára igazolt, ahonnan Kaposvár következett. Nyáron pedig Makóra igazolt. 

Zámbori Dániel 28 éves, bal szélső védő, battonyai születésű, itt kezdett el futballozni. Pályafutása során megfordult Békéscsabán, Gyulán, Tiszakécskén és Kecskeméten. 2019/2020-as szezonban Makóra igazolt ebben az időben Csongrád megye válogatott csapatának oszlopos tagja volt.

Juhász Jónás 26 éves, védekező felfogású játékos, Apátfalván kezdte el a futballt, majd 15 éves korában került Makóra, ahol végig járta az utánpótlás bajnokságokat és 17 évesen a felnőtt bajnokságban is bemutatkozott. 2016-ban az akkor NB3-ban szereplő Mórahalom csapatához került és másfél év után egy féléves méhkeréki kitérő következett. A 2018/2019-es szezonban visszatért Makóra, ahol az elmúlt 5 évet töltötte. A gólszerzés sem áll távol tőle, pályafutása során többször is az ő találata döntött a pontok sorsáról.

A 21 éves Rabecz Valter támadó szellemű, több poszton is bevethető. Az utánpótlás éveit a SZEOL SC-ben töltötte, majd Makóra került, ahol az NB3-as csapat oszlopos tagja volt, sok tapasztalatot szerzett a felnőtt bajnokságban és gólokkal segítette csapatát.

A Makó FC oldala is beszámolt a játékosmozgásokról. Eszerint Lévai Norbert a SZVSE-hez igazolt (megye I.), Zana Dávid is a Vásárhelyt fogja erősíteni, míg Frank Boldizsár és Sirokmán Zoltán biztosan marad Makón. Decemberben a makói csapatot üzemeltető cég ügyvezetője, Csernus Imre megosztotta évzáró gondolatait. Azt írta:

,, Aki látta az edzéseket, főleg aki részt is vett benne, tudja, hogy az NB3-ban is kimagasló munka zajlott a szakmai stábnak köszönhetően. A már ismert okot miatt mindannyiunk sajnálatára ennek vége szakadt és egy kis darab mindannyiunk szívéből ezzel együtt veszett. De ez már a múlt és nekünk innentől a feladatunk, hogy a gyerekeknek ismét célt adjunk, hogy a makói, focizni szerető és akaró fiatal és idősebb felnőtteknek lehetőséget biztosítsunk. Nincs más út, mint a jövőbe nézni, ami elég homályos még, de hisszük, hogy hamarosan felszáll a köd."

Az NB3 közép csoportjának küzdelmeitől nem csak a Makó FC, hanem a Balassagyarmat is visszalépett. Az így 18 csapatossá szűkült bajnokságban a Hódmezővásárhelyi Futball Club jelenleg a második helyen áll, 18 lejátszott meccs után. A 20 ezer lakosú Makón pedig jelenleg a megye II-es csapat, ami a legmagasabb osztályban szerepel.

Fotó: Juhász Jónás is aláírt a HFC-hez/Hódmezővásárhelyi FC/Facebook.