2024.04.16., kedd - Csongor
Nyíregyháza: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Végső búcsút vettek Mátészalkán a hősi halott rendőrtől

frisshirek.hu | 2023. január 26. - 18:08
Végső búcsút vettek Mátészalkán a hősi halott rendőrtől

Hatalmas tömeg és katonai tiszteletadás mellett kísérték ma utolsó útjára a Mátészalkai Köztemetőben Baumann Péter rendőrt. A hős rendőrt szolgálatteljesítés közben késelt halálra egy ámokfutó január 12-én. 

Baumann Péter egy újbudai társasházban kapott halálos szúrást, amikor egy késes ámokfutó két másik járőrt is megsebesített. A tettest azóta elmegyógyintézetbe került, a hős rendőr társai pedig otthonukban lábadoznak.

A család kérésére a temetést zárt körben, családja, barátai és a rendőrök nagy családja közt helyezték végső nyugalomra. A rendőrség két videót tett közé közösségi oldalán, az elsőn amikor elindultak Mátészalkára.

Elindultunk, hogy végső búcsút vegyünk Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagytól. Kollégáink, a főváros minden kerületből útra keltek, hogy elbúcsúzzanak, hogy tisztelegjenek hős rendőrünk előtt. A temetésen minden budapesti rendőr - akinek szolgálati feladata engedte - részt vesz. Összetartunk, összetartunk!

A második a posztumusz rendőr főhadnagy ravatalnál készült, amin a BRFK munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy búcsúzik. 

A rendőrség honlapján olvasható közleményben azt írták, a temetésen Pintér Sándor belügyminiszter mellett Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, Balogh János országos rendőrfőkapitány és helyettesei, valamint a vármegyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői fejezték ki részvétüket.

A ravatalnál a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy búcsúzott. A főkapitány beszédében a fiatal rendőr életét felidézve kiemelte,

Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúznak, hanem egy olyan rendőrtől is, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége.

Azt mondta,

Baumann Péter barátságos, kedves személyiségének köszönhetően gyorsan beilleszkedett, kollégáival kiváló kapcsolatot alakított ki, szolgálati helyéhez rendkívüli mértékben kötődött. Pozitív életszemlélete, kisugárzása által rövid idő alatt számos barátra tett szert, életre szóló baráti kapcsolatai szövődtek

- emlékezett Terdik Tamás.

"A mi szemünkben az intézkedő rendőrök, Baumann Péter főtörzsőrmester, Dobos László törzszászlós és Kállai László főtörzszászlós, hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe"

- fogalmazott a főkapitány.

Stummer János, a Momentum országgyűlési képviselője közösségi oldalán azt javasolja, hogy törvény írja elő a szolgálatteljesítés közben elhunytak családtagjai számára az életjáradék fizetését.

 

Fotó: police.hu