2024.04.16., kedd - Csongor
Nyíregyháza: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Újra nyitva a Barlangfürdő

frisshirek.hu | 2023. január 26. - 18:10
Újra nyitva a Barlangfürdő

A Barlangfürdő január elején zárt be karbantartás miatt, az újranyitást pedig már csütörtök reggel is sokan várták a pénztár előtt.

Csütörtök reggeltől újra fogadja a fürdőzőket a miskolctapolcai Barlangfürdő. A létesítményt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. és a miskolci önkormányzat reményei szerint nem romlik tovább a gazdasági helyzet, így idén biztosan folyamatosan nyitva is lesz az Európában is egyedülálló fürdő.

Ahogyan korábban a frisshirek.hu is beszámolt, Barlangfürdő éves karbantartása - mint minden évben - idén is január elején kezdődött, az energiaválság miatt azonban az újranyitás időpontja sokáig kérdéses volt. Január 19-én aztán Veres Pál, Miskolc polgármestere jelentette be, hogy a Miskolc Holding Zrt. Igazgatótanácsának döntése alapján a létesítmény január 26-án ismét megnyitja kapuit.

A nyitást egyébként már csütörtök reggel sorok várták a pénztárnál, hazai és külföldi vendégek is szép számmal álltak sorban azért, hogy bejuthassanak az egyedien kialakított barlangjáratokba és különleges termekbe, medencékbe.

Veres Pál a megnyitón kiemelte, a vállalkozók által ígért források folyamatosan "csorognak be" a kasszába, mostanra már mintegy tízmillió forintos támogatás érkezett meg abból, amit a turisztikai szektor képviselői korábban vállaltak.

Fotó: Wikipédia