2024.04.16., kedd - Csongor
Nyíregyháza: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Bántalmazta a magatehetetlen idős faddi nőt majd meglopta - rendőrkézre került

Tóth Rózsa | 2023. január 24. - 15:46
Bántalmazta a magatehetetlen idős faddi nőt majd meglopta - rendőrkézre került

Egy fiatalember került rendőrkézre, aki decemberben bántalmazott és kirabolt egy idős faddi nőt. Lakásán kutatást tartottak, elfogták és részben beismerő vallomást tett.

Letartóztatták a faddi rablót - adott tájékoztatást a mai napon a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 63 éves faddi férfi tett feljelentést a Tolnai Rendőrőrsön 2022. december 21-én este, mert egy falubeli fiatalember aznap délután – távollétében - a házába az ajtót benyomva bement.

Az ott tartózkodó, 68 éves magatehetetlen élettársától pénzt követelt, majd bántalmazta is. Ezután a lakásból elvitt több nyugtató hatású gyógyszert, egy kerékpárt, valamint kézi szerszámokat és műszaki berendezéseket is. A lakásban volt egy másik, ugyancsak 68 éves nő is, aki szintén magatehetetlen, de őt nem bántotta a rabló. Az ügyben a nyomozók szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek.

A nyomozás során kiderült, hogy a rablással gyanúsítható 22 éves férfi idő közben eladta a feljelentő lakásából elvitt kerékpárt, valamint január elején egy másik, közeli házba is betört.

A fiatalembert elfogták, lakásán kutatást tartottak, majd gyanúsítottként hallgatták ki, ahol részben beismerő vallomást tett. Őrizetbe vételét követően a Szekszárdi Járásbíróság a napokban elrendelte letartóztatását.

A gyanúsítottnak rablás bűntett és lopás vétség elkövetése miatt is felelnie kell.

Fotó: police.hu