2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Nem számítanak tömeges elbocsátásokra jövőre

frisshirek.hu, 2022. december 22. - 13:18
Nem számítanak tömeges elbocsátásokra jövőre

Tömeges elbocsátások nem várhatók, legfeljebb 5 százalék lehet a munkanélküliségi ráta 2023-ban - adta hírül a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) csütörtökön az MTI-nek.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az infláció okozta forgalomcsökkenés

a kiskereskedelmet és az ehhez kapcsolódó logisztikát érinti, ám az ipari termelés nem esik vissza, mert az ellátási láncok felborulása miatt még mindig jelentős a lemaradása. Lehet ugyan, hogy

egyes cégeket működésképtelenné tesz az energiaköltségek emelkedése,

de ez is csak elhanyagolható hatással lehet a munkaerőpiacra - ismertették némiképp szenvtelenül közleményükben. A szövetség szerint akkor fenyeget a bezárás, ha a termelési szerkezet elavult, nincs elég tőke korszerűsítésekre, energiahatékonysági beruházásokra. A vállalkozások hatékonysága,

a működési költségek növekedése a jövő évi béremeléseket is befolyásolhatja.

A magasabb bérsávokban kisebb emelés is elég lehet, de a cégek döntéshozóinak ügyelniük kell arra, hogy a bérkategóriák ne csússzanak össze - olvasható a közleményben.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com