2024.04.16., kedd - Csongor
Nyíregyháza: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Halálos áldozata is van a tegnap éjszakai franciaországi szurkolói összetűzéseknek

frisshirek.hu | 2022. december 15. - 14:31
Halálos áldozata is van a tegnap éjszakai franciaországi szurkolói összetűzéseknek
Meghalt egy 14 éves fiú Montpellierben a marokkói és francia futballszurkolók összetűzése következtében. A tinédzsert nagy valószínűség szerint egy francia szurkoló gázolta el, aki pánikba eshetett, miután autóját körbevették, s ütötték a felhevült ellentábor tagjai.

A helyi önkormányzat közleménye szerint a 14 éves fiút egy autó ütötte el vasárnap este, amely a marokkói és francia fanatikusok összecsapása során a tömegbe hajtott. A fiatalt kórházba szállították, ahol nem sokkal ezt követően elhunyt.

Egy a közösségi médiafelületekre felkerült videó tanúsága szerint a francia zászlóval feldíszített autót tömeg vette körül, melynek tagjai ütötték a járművet. A minden valószínűség szerint marokkói csoport tagjai megragadták a zászlót, próbálták letépni az autóról. Az autó vezetője pánikba esett, gázt adott, majd két tizenéves felé hajtott. Így következhetett be a tragédia, mivel egyiküket elütötte.

A gázoló autót elhagyatva a helyszín közelében találták meg, a rendőrség vizsgálja a tragikus eset körülményeit. Az autó vezetőjét keresik - írja a BBC.

A francia rendvédelmi szerveknek Párizsban és a dél-franciaországi Montpellierben tömegoszlató eszközöket kellett bevetniük a két tábor között kitört zavargás megfékezésére.

Mint ismeretes, Franciaország és Marokkó labdarúgó válogatottja tegnap este a döntőbe jutásért csapott össze a katari világbajnokságon. A mérkőzést 2-0-ra a franciák nyerték, akik vasárnap Argentínával játszanak a világbajnoki címért.

Franciaországban mintegy 800 ezer marokkói származású személy él, sokan közülük kettős állampolgárok. Marokkó egy része francia gyarmat volt a 20. század első felében.

Fotó: Morocco World News