2023.09.29., péntek - Mihály
Nyíregyháza: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Bajban a marokkói szurkolók: törölték a katari légijáratokat

frisshirek.hu, 2022. december 14. - 16:49
Bajban a marokkói szurkolók: törölték a katari légijáratokat
A marokkói légitársaság törölte mai, szurkolók számára fenntartott összes katari járatát. A döntést az öböl menti emírség megszorító intézkedéseinek életbe léptetésével indokolták.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Marokkó nemzeti légitársasága közölte, valamennyi mai járatát törli Katarba. A Marokkói Királyi Légitársaság (RAM) a katari hatóságok rendelkezéseivel indokolta lépését.

A katari hatóságok által elrendelt legújabb megszorító intézkedések miatt légitársaságunk sajnálattal értesíti ügyfeleit a Qatar Airways által működtetett járatai törléséről

– áll a marokkói légitársaság emailben elküldött közleményében.

A RAM korábbi bejelentése szerint a menetrend felett további 30 járatot kívántak ma indítani a labdarúgó világbajnokság rendező országába. A légitársaság ügynökségének egy munkatársa ugyanakkor tegnap már csak 14 járatról tett említést.

A mai bejelentés következtében csupán a már tegnap felszállt hét szurkolói gép utasai jutottak el Katarba a ma este megrendezésre kerülő Franciaország-Marokkó elődöntőre. Azok a meccsbelépővel és szállodai szobafoglalással egyaránt rendelkező szurkolók, akik ma indultak volna útnak, valamennyien hoppon maradtak.

A RAM elnézést kért a szurkolóktól, közleményük szerint a repülőjegyek árát visszafizetik. Kérdéses ugyanakkor, hogy az igencsak borsos árú meccsjegyek árát ki téríti meg a marokkói fanatikusok számára, az elmaradó szurkolói élményről nem is beszélve.

Az észak-afrikai ország válogatottja így jóval kevesebb fanatikusa támogatására számíthat a ma esti sorsdöntő mérkőzésen.

Kérdés az is, miért hoztak ilyen döntést a katari hatóságok, akik valamiért nem akarták sok ezer marokkói szurkoló beutazását az emírség területére.

A katari kormányzat egyelőre nem reagált a Reuters megkeresésére az ügyben.

Fotó: Morocco World News