2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Nyíregyháza: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Meghalt Tonhauser László, legendás rendőrnyomozó

frisshirek.hu, 2022. december 07. - 19:28
Meghalt Tonhauser László, legendás rendőrnyomozó
Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja. A legendás nyomozót sokan a Kékfény című bűnügyi magazinból, sokan a bűnüldözés nagybetűs szakmájából ismerték.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
"Tonhauser László 1943. március 25-én született Budapesten. Rendőri pályafutását 1967-ben, a józsefvárosi kapitányság próbaidős nyomozó őrmestereként kezdte. A Rendőrtiszti Főiskolát munka mellett levelezőn végezte el, majd 1977-től a Belügyminisztérium bűnügyi munkatársa lett. 1990-ben a megalakuló szervezett és nemzetközi bűnözés elleni főosztály helyettes vezetőjeként tevékenykedett.
Az ezredest 1993. január 1-jével kinevezték az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat vezetőjének. Az egység 1996-ban integrálódott a Központi Bűnüldözési Igazgatóságba, amely két év múlva beleolvadt az ORFK Bűnügyi főigazgatóságába, Tonhauser László pedig nyugdíjba vonult" -
emlékeztek vissza Facebook-bejegyzésükben az ORFK Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégái.
Tonhauser László élete fontosabb momentumait könyvben jelentette meg még 1999-ben, Nem kérek bocsánatot címmel. A könyv kiajánlója szerint:

"Ettől a könyvtől már a hír hallatán, hogy a szerzője írni kezdte, igen sokan megijedtek.

A Kiadó számtalan olyan próbálkozást volt kénytelen elhárítani, amely a meg nem írástól a különféle történetek és nevek kihagyására irányult. De végig az volt a véleménye, hogy egy tisztességében megkérdőjelezhetetlen rendőr főtiszt csak olyanokról beszélhet, amelyek – lehet bizonyos embereknek és köröknek kényelmetlenek –, de mindenképpen igényt tarthatnak a tisztességes többség érdeklődésére. Akkor is, ha sokan ezt az érdeklődést nem kívánják…"