2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Nyíregyháza: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

FBI: húsz "felesége" volt egy arizonai vallási csoport vezetőjének

frisshirek.hu, 2022. december 07. - 20:30
FBI: húsz "felesége" volt egy arizonai vallási csoport vezetőjének
Húsz, többségében kiskorú "felesége" volt egy szektavezérnek az Egyesült Államokban; az Arizona és Utah állam határa közelében működő vallási közösség vezetője emellett megbüntette azokat a követőit, akik nem ismerték el prófétának - áll az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által szövetségi bíróságon benyújtott periratban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Samuel Rappylee Bateman azt állította, hogy

Isten akarata volt, hogy feleségével szexuális aktusban vegyen részt

– közölte az FBI.

A 46 éves Batemant szeptemberben feljegyzések megsemmisítésével és az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolták meg annak vizsgálata során, hogy szállítanak-e gyerekeket szexuális tevékenység céljából az állam határain át - írja a BBC.

A lap által idézett részletek egy pénteken benyújtott FBI-vallomásból származnak.

Bateman az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Fundamentalista Egyháza (FLDS-Egyház) – a mormon egyház szakadár szektájának – korábbi tagja volt, egészen addig, amíg el nem hagyta, hogy megalapítsa saját szétszakadt csoportját. Az FBI szerint Batemant olyan férfi követők támogatták anyagilag, akik saját feleségüket és gyermekeiket is feladták, hogy Bateman felesége lehessenek.

Megbüntette azokat a követőit, akik nem bántak vele prófétaként

– közölte az FBI.

Az év elején kilenc lányt arizonai gyermekszolgálatoknál helyeztek el, de pár hónap múlva megszöktek onnan. 

Washington állam hatóságai végül a nyomukra bukkantak. A sofőrt és Bateman két másik feleségét emberrablással vádolják egy folyamatban lévő bűnügyben – közölte az FBI.

A sofőr azt mondta, hogy 18 éves korában lett Bateman egyik felesége – közölte az FBI.

Az FBI-nak adott interjúkban az otthonokban elhelyezett kilenc lány közül egyik sem említette Bateman szexuális zaklatását, de intim kapcsolatat megemlítettek.