2023.03.22., szerda - Benedek
Nyíregyháza: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Kiskorút raboltak ki a vonaton

frisshirek.hu, 2022. december 06. - 14:52
Kiskorút raboltak ki a vonaton
A Debreceni Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik egy Budapestről Nyíregyháza felé tartó vonaton kirabolták az egyedül utazó kiskorút.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Két felnőtt és a fiatalkorú fiú szeptember 8-án, reggel, a debreceni vasútállomáson menetjegy nélkül felszálltak a Nyíregyháza felé közlekedő vonatra azért, hogy a kocsikban utazóktól pénzt kéregessenek. Miután a vonat elindult, észrevették az egyedül utazó, 14 éves fiút. Odamentek hozzá, leültek mellé és beszélgettek vele. A fiatal fiúban már az ismeretlen férfiak jelenléte is erős félelmet keltett, majd amikor az egyik felszólította, hogy adjon neki pénzt vonatjegyre, a megfélemlített fiú kivett a nadrágja zsebéből 3000 forintot és odaadta.

Ezután a fiatalabb rabló még a szendvicsét is elvette tőle, majd mindannyian kimentek a kocsiból. Miközben távoztak az egyik felnőtt a kezében tartott fémes tárgyat végighúzta a kisfiú oldalán, hogy fenntartsa a félelmét.

A debreceni rendőrök az elkövetőket rövid időn belül elfogták, a vádlottak azóta is letartóztatásban vannak.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. A vádiratban a két felnőttkorú vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, míg fiatalkorú társukkal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta - olvasható az ügyészségi közleményben.

Fotó: illusztráció/pixabay