2023.03.22., szerda - Benedek
Nyíregyháza: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Lopott, majd rátámadt az eladóra egy fiatalkorú

frisshirek.hu, 2022. november 30. - 11:47
Lopott, majd rátámadt az eladóra egy fiatalkorú
A Debreceni Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú ellen, aki egy bevásárlóközpontban ruhaneműket lopott és az eladónőt is megütötte.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vád szerint a fiatalkorú lány április 13-án, kora este, Debrecen belvárosában található bevásárlóközpont egyik üzletében lopási szándékkal bevitte a próbafülkébe egy kabátot és három pólót, majd azokról leszakította az árcímkét, amelyeket a táskájába rejtett. Ezt követően a saját kabátja alá felvette a pólókat és a kabátot, így akart távozni - írja az ügyészségi közlemény.

Az üzlet egyik eladója észlelte a lopást és még az üzletben felszólította, hogy mutassa meg a táskáját. A lány ennek nem tett eleget, kiment az üzletből, az eladónő és egy biztonsági őr utánament. A bolti alkalmazott többször próbálta megállítani és kérte, hogy menjen vele vissza az üzletbe, azonban a lány folyamatosan kitért előle. Röviddel ezután az eladónő megfogta a fiatal lány karján a kabátot, erre a fiatalkorú a lopott ruhák megtartsa érdekében bal kezével kétszer megütötte a nőt az arcán és az orrán.

A biztonsági őr megakadályozta az eladónő további bántalmazását, majd együtt visszakísérték a tolvajt az üzletbe. A kiérkező rendőrök jelenlétében átvizsgálták a ruházatát és előkerültek a lopott árucikkek, amelyeket az üzlet visszavett. A fiatal a lopással 15.660 forint kárt okozott, amely megtérült.

A bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel a sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult - olvasható a közleményben.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

Fotó: illusztráció, unsplash