2023.12.09., szombat - Natália
Nyíregyháza: 3o - 3o
Az ország 19 megyéjében

Lopott, majd rátámadt az eladóra egy fiatalkorú

frisshirek.hu | 2022. november 30. - 11:47
Lopott, majd rátámadt az eladóra egy fiatalkorú
A Debreceni Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú ellen, aki egy bevásárlóközpontban ruhaneműket lopott és az eladónőt is megütötte.

A vád szerint a fiatalkorú lány április 13-án, kora este, Debrecen belvárosában található bevásárlóközpont egyik üzletében lopási szándékkal bevitte a próbafülkébe egy kabátot és három pólót, majd azokról leszakította az árcímkét, amelyeket a táskájába rejtett. Ezt követően a saját kabátja alá felvette a pólókat és a kabátot, így akart távozni - írja az ügyészségi közlemény.

Az üzlet egyik eladója észlelte a lopást és még az üzletben felszólította, hogy mutassa meg a táskáját. A lány ennek nem tett eleget, kiment az üzletből, az eladónő és egy biztonsági őr utánament. A bolti alkalmazott többször próbálta megállítani és kérte, hogy menjen vele vissza az üzletbe, azonban a lány folyamatosan kitért előle. Röviddel ezután az eladónő megfogta a fiatal lány karján a kabátot, erre a fiatalkorú a lopott ruhák megtartsa érdekében bal kezével kétszer megütötte a nőt az arcán és az orrán.

A biztonsági őr megakadályozta az eladónő további bántalmazását, majd együtt visszakísérték a tolvajt az üzletbe. A kiérkező rendőrök jelenlétében átvizsgálták a ruházatát és előkerültek a lopott árucikkek, amelyeket az üzlet visszavett. A fiatal a lopással 15.660 forint kárt okozott, amely megtérült.

A bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel a sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult - olvasható a közleményben.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

Fotó: illusztráció, unsplash