2023.12.09., szombat - Natália
Nyíregyháza: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

A Völner-Schadl-ügyben egy emberrablási sztorit is kitaláltak

frisshirek.hu | 2022. november 28. - 09:43
A Völner-Schadl-ügyben egy emberrablási sztorit is kitaláltak
A Völner-Schadl-ügy harmadrendű vádlottja a gyanú szerint pénzért vállalta, hogy elintéz egy oktatási intézmény működési engedélyét. Az eredetileg kért 150 millió forintot azonban megfejelte még további 200 ezer amerikai dollárral, amely megszerzéséért egy emberrablási történetet is kieszelt.

Az ügyészség szerint Schadl barátja – akit befolyással üzérkedéssel, csalással és hivatali vesztegetéssel vádolnak – egy álemberrablási történettel csalt ki pénzt egy oktatási intézményből - folytatta a 24.hu a Völner-Schadl-ügy általa megismert vádiratának ismertetését. Az adott oktatási intézmény engedélyeztetésénél Völner Pál és Schadl György még az akkor illetékes az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is közbenjárt.

A vád alá helyezett korábbi igazságügyi államtikárnak és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének segítséget nyújtott az ügy harmadrendű vádlottja, aki 150 millió forintért vállalta, hogy kijárja az engedélyt az iskolának.

Az iskolától felvett pénzt állítólag a három vádlott szétosztotta egymás között, de az eddig meg nem nevezett harmadrendű vádlott további pénzre is igényt tartott, amelyért egy kamu emberrablási történetet ötölt ki.

Schadl barátja (aki ellen befolyással üzérkedés, csalás és hivatali vesztegetés a vád) elhitette az oktatási intézmény képviselőjével, hogy üzleti célból rövid időre Ukrajnába kell utaznia. Miközben valójában csak egy budapesti hotelben szállt meg, telefonját pedig kikapcsolta. A vádirat szerint egy ismerőse segítségével felkereste a szóban forgó oktatási intézményt, és azt állította, hogy

csecsen emberrablók fogták el, és csak 200 ezer amerikai dollárt váltságdíj kifizetése után juthat haza Magyarországra.

Az ügyészség vádirata szerint az oktatási intézmény képviselője, aki az ügy tizenharmadrendű vádlottja vállalta, hogy kifizeti az adott összeget, majd egy Váci utcai pénzváltóban 70 millió forintot át is váltott amerikai dollárra. A nő ezután Schadl barátjának beavatott ismerősével Nyíregyházára utazott, ahol egy másik nőnek átadták ezt a pénzt, aki később eljuttatta azt az emberrablási történetet kiötlő harmadrendű vádlottnak.

Az oktatási intézménynek egyébként mind a mai napig megvan a működéséhez szükséges engedélye.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com