2022.12.08., csütörtök - Mária
Nyíregyháza: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Újra sállal üzent Orbán a V4-es csúcson

frisshirek.hu, 2022. november 24. - 13:13
Újra sállal üzent Orbán a V4-es csúcson
Eduard Heger, szlovák kormányfő egy új sálat ajándékozott Orbánnak, hogy ezzel lezárja a napok óta húzódó sál-gate-t.

Ahogy arról a Frisshirek.hu-n korábban beszámoltunk, komolyabb diplomáciai felzúdulást okozott Orbán Viktor nagy-magyarországos sálja, amelyet Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén viselt a miniszterelnök. Szurkolói öltözetére amiatt derült fény, mert a VIP-páholyban felkereste őt a leköszönő labdarugó, amelyről videó is felkerült Orbán Facebook-oldalára.

A nagy-magyarországos sál aztán kiverte a biztosítékot a horvátoknál, románoknál, a szlovákoknál és az ukránoknál is, de kommentálta azt osztrák és német politikus is. A szlovák külügyminiszter például nemes egyszerűséggel undorítónak nevezte ezt a gesztust Orbántól. A felhördülést a magyar miniszterelnök azzal akarta elütni, hogy a közösségi oldalán megjegyezte:

a foci nem politika.

Ez a bejegyzés azonban még nem csitította el egészen a hullámokat, ezért a kassai V4-es csúcson egy üzenetértékű ajándékot kapott szlován kollégájától Orbán Viktor:

egy Szlovákia-feliratú sálat.

Észrevettem, hogy Orbán Viktornak régi sálja van, ezért ma adtam neki egy újat

- írta ki Facebook-oldalára Eduard Heger szlovák kormányfő, amelyet a Blikk szúrt ki. Orbán Viktor becsületére váljon, hogy a foci ultráknak kínos feliratú sálról saját Facebook-oldalán is közölt fotót, amit ezzel a megjegyzéssel látott el:

Magyar-szlovák két jó barát! Indul a V4-csúcs Kassán.

A kiemelt kép forrása: Eduard Heger Facebook-oldala