2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Nyíregyháza: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Parádés góllal győzött a bajnokesélyes Brazília

frisshirek.hu | 2022. november 24. - 22:11
Parádés góllal győzött a bajnokesélyes Brazília
Csütörtök este lejátszották a katari labdarúgó-világbajnokság 1. csoportfordulójának utolsó mérkőzését. Brazília válogatottja Richarlison két góljával 2–0-ra legyőzte Szerbiát.

A torna egyik nagy esélyese, Brazília és Szerbia összecsapása zárta a katari világbajnokság csütörtöki játéknapját.

Az első 20 percben a szerbek birtokolták többet a labdát, többször letámadták a brazilokat, akik így sokáig nem tudtak helyzetbe kerülni. A 14. percben Neymarnak sikerült veszélyeztetnie szögletből, de Vanja Milinkovic-Savic időben reagált.

Az idő múlásával aztán a brazilok is egyre aktívabbá váltak, Neymar és Vinícius Juniort egyre több labdával találták meg a társak, de az utolsó passzok nem voltak elég pontosak. Az első igazi brazil helyzetre a 14. percben kerül sor, amikor Neymar kapura tekerte a szögletet, de a szerb kaups időben reagált.

A második játékrész első percében Raphinha közeli lövését kellett védenie a kapusnak, majd az 55. percben Neymar került helyzetbe, de 10 méterről rosszul találta el a labdát.

A 60. percben Alex Sandro 25 méterről lőtt nagy erővel a kapura, ez még kapufáról kifelé pattant, két perc múlva Vinícius Junir lövését még védte Milinkovic-Savic, a kipattanót azonban Richarlison nem hibázta el, 1-0.

Tíz perccel később Vinícius Júnior a balról tette be középre a labdát, amit a Tottenham támadója, Richarlison ballal felpörgetett, jobbal pedig félollóból a jobb sarokba lőtt, 2-0.

Ez a találat eldöntötte a mérkőzést, Casemiro még a hajrában eltalálta a kapufát, majd a csereként pályára lépő Rodrygo is próbálkozott, de újabb gól nem esett.

Brazília magabiztos győzelemmel kezdte a vb szereplését, és vezeti a G-csoportot. Második Svájc szintén 3 ponttal, őket Kamerun és Szerbia követi. A csoport másik mérkózésének összefoglalóját itt találja.

fotó: Loszaíl, 2022. november 24.
A brazil Richarlison ollózó mozdulattal lövi be második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első fordulójában játszott Brazília-Szerbia mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 24-én. MTI/EPA-KEYSTONE/Laurent Gillieron