2024.04.16., kedd - Csongor
Nyíregyháza: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Van, amire maradt pénz Győrben

frisshirek.hu | 2022. november 23. - 11:15
Van, amire maradt pénz Győrben
Még nyáron röppent fel a hír, hogy megújul több vizes helyszín is Győrben. Van, amire a tervek el is készültek.

Még nyáron számoltunk be róla, hogy felújítanák az ország legrégebbi csónakházát, a Spartacus csónakházat. Úgynevezett Vízparti rekreációs fejlesztéseket hajtanának végre Győrben, amire akkor a város a hírek szerint 400 millió forintot kapott. Ehhez akkor a Győri Projekt Kft-t vonta be partnernek az önkormányzat, amelyről menet közben kiderült, hogy súlyos anyagi gondokkal küzd. Mi több, a Közbeszerzési Döntőbizottság pár hónapja 8 millió forintra bírságolta a céget. A bírság oka, az annak idején nagy összegért megvásárolt színpadtechnika, amire pontosan 189, 6 millió forintot fizettek ki szabálytalanul.

A csónakház felújításának terve egy sport- és rendezvényközpont kialakítása volt, amit nemcsak a vizes egyesületek, de civil emberek is használhatnak. Információk szerint rendezvénytermet és szálláshelyeket is terveznek.

Ezek a tervek pedig el is készültek, közel bruttó 86 millió forint értékben.

Úgy tűnik a város anyagi helyzete nem éppen rózsás, mégis lehetővé tesz újabb projekteket, ugyan nem tudni, hogy a hosszútávú fenntartásuk, miként lesz megoldva.

Vajon ehhez mit szólnak azok a helyi lakosok, akik több közintézményt nem tudnak használni, mert helyben a rezsit nem tudják finanszírozni, és számos intézmény bezárt avagy korlátozta nyitvatartását, mert az önkormányzati kasszából nem tudtak nekik segíteni.

Fotó: Wikipedia, Spartacus csónakház