2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Nyíregyháza: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Legyőzhetetlenségi központok kialakításával veszi fel a harcot Kijev az orosz rakétatámadásokkal szemben

frisshirek.hu, 2022. november 23. - 09:45
Legyőzhetetlenségi központok kialakításával veszi fel a harcot Kijev az orosz rakétatámadásokkal szemben
Négyezer úgynevezett „legyőzhetetlenségi-központot” hoztak létre Ukrajnában mostanáig az alapvető emberi szükségletek biztosítása érdekében, amennyiben a bombázások miatt egyes területeken átmenetileg áramszünetek alakulnak ki– közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amennyiben a folytatódó orosz bombázások következtében az ország egyes területein hosszabb áramkimaradásokra kerül sor, az érintett ukrán lakosság a kialakított "legyőzhetetlenségi -központokban" találhat menedéket. Ezekben folyamatosan biztosítva lesz az áramszolgáltatás, lesz térerő, fűtés, ivóvíz és elsősegély-ellátás ingyen, a nap 24 órájában

- a Kyiv Independent írása szerint.

Mostanáig négyezer legyőzhetetlenségi központot hoztak létre Ukrajna-szerte, miközben továbbiak kialakítását is tervezik.

Kolosszálisak az ukrán energetikai rendszerben okozott károk

Az orosz bombázások, dróntámadások következtében kolosszális károk keletkeztek az ukrán energetikai infrastruktúrában – közölte Volodimir Kudritszkij, az Ukrenergo áramszolgáltató vállalat vezetője.

Az ukrán energetikai rendszer mintegy fele működésképtelen jelenleg Denisz Smihal miniszterelnök közelmúltbeli tájékoztatása szerint.

Kép: Good Word News