2022.12.08., csütörtök - Mária
Nyíregyháza: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Jobban játszott Kanada, de Belgium elvitte a három pontot

frisshirek.hu, 2022. november 24. - 08:35
Jobban játszott Kanada, de Belgium elvitte a három pontot
Az F-csoport második meccsén Kanada jobban játszott, ám a kihagyott 11-es és az elhibázott helyzetek miatt Belgium nyert.

A meccs Batshuayi jól célzott lövésével kezdődött, amit Borjan védett. Majd Kanada jött lendületbe, és átvette a meccs irányítását. A 9. percben Buchanan lövését Carasco kézzel blokkolta, a játékvezető nem ítélt semmit, de a VAR megnézte az esetet, és 11-est ítélt Kanadának. Thibaut Courtois kivédte Alphonso Davies büntetőjét, így maradt a 0-0. Nem sokkal később David lövését, majd Laryea közeli próbálkozását is védte a Real Madrid kapusa. A 30. percben Johnston lőt éles szögből, de Courtois ezt is kiütötte.

A 44. percben Alderweireld adott remek labdát Batshuayinak, aki 12 méterről a bal sarokba vágta. Ez volt a belgák első komolyabb helyzete, amiből megszerezték a vezetést. A hosszabbításban Buchanan egyenlíthetett volna, de 7 méterről fölé vágta a labdát.

A második félidő elején Buchanan bebőrözte De Bruyne-t, majd pontosan adott középre, de Eustaquionak magas lett a labda. Ezt követően hosszú percekig nem kerültek veszélybe a kapuk. A hajrában a csereként beállt Larin fejelt 10 méterről, Courtois azonban ismét a helyén volt.

A világbajnokságra 36 év után visszatérő Kanada a vereség ellenére nem okozott csalódást, kis szerencsével nyerhetett volna Belgium ellen.

Az F-csoport állása az első kör után: Belgium vezet 3 ponttal, Horvátország és Marokkó 1-1 pontottal követi, pont nélküli utolsó helyen Kanada áll. 

Fotó: A belga Michy Batshuayi (23) gólt lő a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Belgium-Kanada mérkőzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. november 23-án. MTI/AP/Haszan Ammar