2022.12.08., csütörtök - Mária
Nyíregyháza: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Vádemelés az afgán férfi ellen, aki meg akarta ütni a rendőrt

frisshirek.hu, 2022. november 22. - 11:09
Vádemelés az afgán férfi ellen, aki meg akarta ütni a rendőrt
A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő külföldi férfi ellen a Nyírbátori Járásbíróságon. A vádirat lényege szerint a 2022. április 19-től menekültügyi őrizetben lévő 23 éves afgán állampolgárságú férfi a Nyírbátori Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ szálláshelyen tartózkodott, amikor meg akarta ütni a rendőrt.

A férfit május 30-án két rendőr - egy fegyveres biztonsági őr és egy szociális munkás - kísérte az objektum folyosóján, amikor hirtelen, minden előzmény nélkül megfordult és nyújtott karral, erőteljes mozdulattal az őt kísérő rendőr arca irányába ütött.

A rendőr az ütés elől sikeresen kitért, majd kollégájával testi kényszert alkalmazott a férfival szemben.

A regionális nyomozó ügyészség az elkövetés napján nyomozást rendelt el, és intézkedett a férfi ügyészségre történő előállítására – ahol újra agresszív magatartást tanúsított – és elrendelte őrizetét. Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, majd indítványozta letartóztatását.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy amennyiben a jelenleg is letartóztatásban lévő elkövető beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a bíróság ítélje egy év hat hónap végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint öt év Magyarország területéről történő kiutasításra - írja a közlemény.

Az ügyben korábban kiadott közlemény – fotóval, videóval – itt érhető el.

Fotó: ugyeszseg.hu videójából vágva