2022.12.08., csütörtök - Mária
Nyíregyháza: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Közlekedésbiztonsági ellenőrzés Vásárosnaményban

frisshirek.hu, 2022. november 22. - 09:15
Közlekedésbiztonsági ellenőrzés Vásárosnaményban
A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság. november 17-én fokozott közlekedési akciót tartott a városban.

A rendőri ellenőrzés elsődleges célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a dinamikus menet közbeni szabálysértők, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt - írják.

Több járművezetővel szemben intézkedtek, akik figyelmen kívül hagyták az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartását, ami a közúti baleseteket előidéző okok között előkelő helyen szerepel, ezért a megelőzés érdekében kiemelten ellenőrzi a rendőrség.

A rendőrök az összehangolt ellenőrzés alatt biztonsági öv használatának elmulasztása, a megengedett legnagyobb sebesség túllépése, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, elsőbbség meg nem adása, valamint egyéb közlekedési szabálysértések elkövetése miatt 47 esetben intézkedtek.

Összesen 16 helyszíni bírságot, 14 közigazgatási bírságot szabtak ki, 17 esetben éltek a figyelmeztetés lehetőségével. A rendőrök több mint 100 gépjárművezetőnél alkalmaztak alkoholszondás ellenőrzést, ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak.

A rendőrség kéri, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök használata pedig életet menthet. 

fotó: police.hu