2023.03.22., szerda - Benedek
Nyíregyháza: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Vádat emeltek: apa és fia rabolt ki határsértőket

frisshirek.hu, 2022. november 21. - 18:45
Vádat emeltek: apa és fia rabolt ki határsértőket
Vádat emeltek két férfival szemben, akik augusztusban előbb kiraboltak hét menekültet, majd értesítették az illegális határátlépésről a rendőrséget - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban levő apát és fiát fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolják.

A két férfi „önkéntes határvédőként” szabadidejében a román-magyar határszakaszon megfigyelte a magyar határhoz érkező menedékkérőket, és rendszeresen jelezte a határsértéseket a hatóságok felé. Augusztus 4-én este 8 óra körül is hét illegális határátlépőre lettek figyelmesek. Az apa és fia ezt követően egy gáz-riasztó fegyverrel és gázspray-vel arra kényszerítették őket, hogy adják át nekik mobiltelefonjaikat, valamint mintegy 2300 eurójukat (920 ezer forintot). A páros, hogy követeléseiknek nyomatékot adjanak, a határsértők egy részét a spray-vel le is fújták.

Ezután a telefonokat eldobálták, a pénzt az autójukban elrejtették, majd az illegális határátlépésről a rendőrséget értesítették. A migránsok azonban a rendőröknek elmondták a történteket. A rendőrök megtalálták az elrejtett pénzt, apát és fiát pedig előállították - közölte a csoportvezető ügyész.

Fotó: illusztráció/Pixabay