2022.12.08., csütörtök - Mária
Nyíregyháza: -0o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Letartóztatásban egy volt rendőr kábítószer-kereskedés miatt

frisshirek.hu, 2022. november 21. - 18:45
Letartóztatásban egy volt rendőr kábítószer-kereskedés miatt
A bíróság egyetértett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával és vasárnap elrendelte a rendőr letartóztatását.

November 17-én, csütörtökön egy meg nem nevezett szabolcsi településen – a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzésére – a Készenléti Rendőrség egy szolgálaton kívüli rendőrt igazoltatott, aki az általa vezetett gépkocsiban két zacskó kábítószert, valamint mérleget és marihuánamorzsolót szállított.

Az intézkedő rendőrök a 20 éves férfit addig visszatartották, amíg a helyszínre nem érkezett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészég ügyésze, aki a megyei rendőr-főkapitányság szemlebizottságának közreműködésével a férfit megmotozta, a gépkocsit, majd a lakóhelyét átkutatta.

A nyomozó ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrt, aki a vele közölt megalapozott gyanú szerint kereskedelmi céllal több alkalommal, legutóbb november 11-én 30 gramm mennyiségű kannabisz növényi törmeléket vásárolt.

A nyomozó ügyészség elrendelte a rendőr őrizetét, aki a gyanúsítotti kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatását november 20-án – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A gyanúsított szolgálati jogviszonya az eljárás alatt megszűnt - írja a közlemény.

A kutatáson készült fotókon a kannabisz-származék, az annak kiméréshez használt mérleg, és az őrlő látható.

fotó: ugyeszseg.hu