2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Nyíregyháza: -0o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Peszkov: Moszkva folytatni fogja a háborút függetlenül az időjárástól

frisshirek.hu, 2022. november 17. - 17:45
Peszkov: Moszkva folytatni fogja a háborút függetlenül az időjárástól
Az időjárási körülmények alakulásától függetlenül folytatódik az ukrajnai hadművelet – jelentette ki Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő újságírók előtt Moszkvában. Ukrajnába ugyanis megérkezett a hideg, csakúgy mint a hó.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Kreml-szóvivőt arról kérdezték, befolyásolja-e a hadművelet további alakulását, hogy a masszív rakétacsapások következtében emberek milliói maradtak áram nélkül Ukrajnában, miközben a hőmérséklet további csökkenése várható a közeljövőben. Peszkov azt válaszolta:

a különleges katonai művelet folytatódik, nem függ az időjárás alakulásától.

Véleménye szerint a kijevi hatóságok nem hajlandóak tárgyalni Moszkvával. Amennyiben mégis, úgy ragaszkodnának a nyilvános tárgyalásokhoz, ami Oroszország szerint elképzelhetetlen a jelenlegi helyzetben.

Miután tovább faggatták arról, miért kell ukrán polgári személyek millióinak áram és fűtés nélkül élniük, Peszkov az ukrán fél a problémák megoldására irányuló hajlandóságának hiányát hozta fel magyarázatként. Kijev nem akar tárgyalni, ezért őket terheli a felelősség az elnöki szóvivő szerint – írja a CNN.

Mint tudjuk Volodimir Zeleszkij ukrán államfő október elején írta alá az elnöki rendeletet, mely kizárja a tárgyalások lehetőségét Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Minderre a négy megszállt ukrajnai régió oroszországi annexióját követően került sor.

Kép: ASPI strategist