2022.12.08., csütörtök - Mária
Nyíregyháza: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Az önkormányzat a rezsiárak miatt bezárná a Hóvirág bölcsődét

frisshirek.hu, 2022. november 12. - 21:10
Az önkormányzat a rezsiárak miatt bezárná  a Hóvirág bölcsődét
Jelen állás szerint más bölcsődébe kell járnia annak a 31 kisgyermeknek decembertől, akik most a Hóvirág bölcsődében vannak. Az önkormányzat a növekvő energiaárak miatt az intézmény ideiglenes bezárása mellett döntött. A szülők és Badosi György ellenzéki önkormányzati képviselő küzd még az intézményért.

A nyíregyházi Hóvirág bölcsődét decembertől határozatlan időre bezárják az energiaárak elszabadulása miatt – tájékoztatták a szülőket október végén emailben. Az intézménybe 31 gyerek jár, őket a városban található másik hét bölcsődében helyeznék el, a szülőknek három hetük maradt, hogy eldöntsék, hova viszik a gyereküket a jövőben. A nyilatkozó szakértő szerint a bölcsődeváltás mentálisan nagyon megterhelheti a gyerekeket.

A szülők az RTL riportjában  elmondták, hogy korábban nem jelezték feléjük, hogy ekkora a baj, pedig ők akár a rezsiköltségek egy részét is átvállalták volna. Felháborítónak tartják, hogy pont a belvárosban található bölcsőde bezárása mellett döntött a közgyűlés. Vannak olyan családok, ahol nincs autó, nekik 30 percet is jelenthet a jövőben a reggeli eljutás. Ezért a szülők kérik  az önkormányzatot, hogy vizsgálják felül, és vonják vissza a döntést. 

Babosi György, önkormányzati képviselő az ügy kapcsán megemlíti, hogy a város polgármestere még októberben a közgyűlésen, majd a helyi tévében is azt mondta, azért kell szüneteltetni a Hóvirág bölcsödét, mert nincs elég gyerek. A szülőket ez a kijelentés, hidegzuhanyként érte, mivel valójában a bölcsöde teljes kihasználtsággal működik. Kiderült, nincs garancia arra sem, hogy 2023. szeptemberében újra kinyit. Ezért a Momentumos képviselő előterjesztést adott be, hogy a képviselő-testület ezeknek a tényeknek az ismeretében hozzon új döntést, és a bölcsőde ne zárjon be.