2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Nyíregyháza: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Moldáv embercsempészek buktak le

frisshirek.hu | 2022. november 10. - 07:39
Moldáv embercsempészek buktak le
Egy moldáv állampolgárságú férfit és 29 illegális bevándorlót vontak intézkedés alá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A Pápai Rendőrkapitányság egyenruhásai a város külterületén a szántóföld mellett egy román honosságú tehergépkocsit vettek észre november 9-én 13 óra 45 perckor.  A rendőrök ellenőrizték a Pápa-Mátyusháza puszta közötti útszakaszon, a Bakony ér partján 29, magukat szír állampolgárnak valló férfit vontak intézkedés alá.

A police.hu tudósítása szerint az igazoltatott személyek a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért őket a rendőrök előállították, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről.

Az intézkedés során egy moldáv férfit is elszámoltattak a rendőrök, akiről kiderült, hogy a járművet korábban ő vezette, az illegális bevándorlók vele utaztak. A 27 éves sofőr ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - közölte a rendőrség.

Fotó: police.hu